Nieuws

LOKAAL: EDITO: Ontwaken

Vooruit Antwerpen

Thursday 07

April 2022 18:02

Lieve mensen, we hebben wat meegemaakt samen! Eerst corona, dan het begin van de energiecrisis, en nu ook nog een oorlog in onze Europese achtertuin. Drie crisissen op een rij. Dat is veel voor een mens, soms té veel. De druk op onze hulpverleners, verzorgenden en maatschappelijk werkers was en is groot.

De stijgende prijzen, de inflatie zorgen bij héél veel mensen voor zorgen. Geldzorgen. Gelukkig hebben we met Vooruit  de verlaging van de BTW op gas en elektriciteit gerealiseerd. Maar jouw koopkracht blijft voor ons een aandachtspunt. Niet toevallig wordt het ook ons thema op 1 mei.

Moeilijke tijden dus, maar dan borrelen ook de mooiste dingen op: solidariteit, deugddoende steun aan elkaar, hartelijke, menselijke opvang van vluchtelingen. Een gulle glimlach. Een troostend woord. Een helpende hand. De meeste mensen deugen écht. En de zon van maart kondigde de lente aan. En dus een nieuw en hoopvol geluid. Er komen warmere, betere tijden. Voor àlle Antwerpenaars. Daar werken we in onze stad, in onze districten, in onze straten dagelijks heel hard aan. Schouder aan schouder, de blik en de borst Vooruit.

Met jou. Met Jinnih, met Tom, met Karim. En met al die gedreven mensen in jouw district.

En op 1 mei gaan we viéren! Want dat kan weer. Eindelijk! We hebben het allemaal verdiend. En geloof me, het wordt een fantastisch feest, met een quiz op vrijdag, een vooravond party met de vakbond in Café Capital op zaterdag, en een vernieuwde 1 mei-optocht op zondag, met tonnen ambiance en veel muziek, onderweg én op de Grote Markt. Het wordt een 1 mei om in te lijsten.

Intussen tonen we op alle bestuursniveaus dat we er weer helemaal stààn. De peilingen staan op plus, de sfeer is top. Onze beweging lééft. We willen, we kunnen en we gaan samen Vooruit.

Fijne lectuur, en tot zeer binnenkort dus, en deze keer…in ’t echt!

- Tatjana Scheck

Voorzitter Vooruit Antwerpen

 


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant