Nieuws

LOKAAL: EDITO: Vooruit naar een mooi 2022!

Team Vooruit

Friday 03

December 2021 11:46

Eerst het goede nieuws: de Big Shift van Vooruit beleefde een krachtige, veelbelovende lancering. We trokken nadien met velen de straat op, luisterden, en hoorden dat erg veel mensen enthousiast mee zijn met onze bezorgdheden, met onze verzuchtingen, ja, met onze beweging. Dat geeft een goed, een hoopvol gevoel. Om er verder in te vliegen.

Dat déden we intussen ook, op alle beleidsniveaus: in het Antwerpse stadsbestuur, in de Vlaamse oppositie, in de Vivaldi-regering, in Europa. We stààn er, we zijn zichtbaar en aanwezig, we zetten dingen in beweging. Daar leest u hier alles over.

De donkere dagen voor Kerst zijn helaas nog wat somberder geworden door de Vierde Golf. Het vermaledijde virus blijft ons bestoken in allerlei nieuwe hyperbesmettelijke vormen en varianten. ‘De crisis in de zorg is de crisis van ons allemaal,’ zei Steven Van Gucht zeer terecht. En de strijd tegen het virus moeten we sàmen leveren, schouder aan schouder, zij het helaas weer consequent met mondmasker en afstand. Alleen solidariteit kan ons helpen in de strijd tegen het beestje, niet de goedkope slogans van een anti-vanalles-betoging in de straten van onze hoofdstad.

Er zijn gelukkig ook lichtpunten: de vaccinaties bewijzen hun nut - zware ziekte en sterfte zijn gelukkig zeldzamer dan bij vorige golven - en onze beleidsmakers, niet in het minst onze Frank VDB, reageren snel en alert op de dramatisch toenemende besmettingscijfers. Net als de mensen in de zorg, verdienen ook onze politici en knappe wetenschappers uw en mijn steun.

Hou het dus gezellig maar ook veilig bij de komende eindejaarsfeesten, onthou wat goed was in 2021, en bedenk: we kruipen uit het dal, op nogal wat terreinen. De weg is nog lang, maar we gaan Vooruit, wees daar maar zeker van!

Fijne lectuur en hartelijke, warme feesten, hoe die er ook mogen uitzien.

- Tatjana Scheck


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant