Nieuws

LOKAAL: Duidelijker en veiliger fietspad over Trixxo parking

Vooruit Hasselt

Tuesday 25

July 2023 09:46

In afwachting van de nieuwe fietssnelweg van Provincie Limburg, maakt stad Hasselt werk van een voorlopig en duidelijk fietspad vanaf de Trichterheideweg. “Het huidige fietspad lijkt te stoppen aan de ingang van de parkeerterreinen van de Trixxo, maar niets is minder waar”, verklaart schepen van Mobiliteit Marc Schepers. Samen met de Sportpaleis Group nv, zorgde stad Hasselt een tijd geleden al voor een oplossing. “Fietser mogen over de parkeerterreinen van de Trixxo Arena fietsen. Een goed alternatief, maar helaas nog te weinig gekend. Om onze fietsers die duidelijke en veilige plek te geven, krijgt deze week het fietspad de gekende rode kleur, fietssymbolen en extra signalisatie.” Sportpaleis Group engageert zich voor de verlichting.

 

Concreet: de verse slagboom aan de ingang van parking Trixxo aan de Trichterheideweg staat open voor het fietsverkeer. “Vanaf daar rijden ze aan de buitenkant van de parking tot ze ter hoogte van de Versuz komen. Vanaf dan volgen ze een route aan de binnenkant van de parking.” Ter hoogte van Plopsa moeten fieters enkele meters het voetpad op alvorens ze aan de gekende verlichte tunnels komen. “Maar niet voor lang, Agentschap Wegen en Verkeer voorziet daar deze zomer nog het laatste stukje fietspad veilige fietspad”, aldus Schepers.

 

Fietssnelweg

Het nieuw aangelegde fietspad is echter tijdelijk. “In afwachting van de fietssnelweg”, aldus Gedeputeerde Bert Lambrecht. “De verbinding tussen het rondpunt Trichterheideweg en de Universiteitslaan/Boudewijnlaan maakt deel uit van de nieuwe fietssnelweg F702 Cordaroute. Recent stelden we een studiebureau aan voor de plannen en we verwachten de realisatie van deze snelweg binnen de twee jaar.”

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant