Nieuws

LOKAAL: Deelfabriek Kortrijk wint Europese prijs voor sociale dienstverlening

Vooruit Kortrijk

Wednesday 22

November 2023 15:59

Op donderdag 16 november won de nieuwe Deelfabriek van Kortrijk in de Kroatische hoofdstad Zagreb de prestigieuze Europese prijs voor sociale dienstverlening. Deze jaarlijkse prijs gaat uit van het European Social Network (ESN) en Kortrijk won in de categorie 'sterke samenwerkingen'.

De Deelfabriek moest het opnemen tegen zeven andere projecten uit Denemarken, Polen, IJsland, Malta, Zweden, Italië en Spanje.

De Deelfabriek springt in heel Europa in het oog door de unieke samenwerking tussen het sociale beleid van de stad, 14 zeer diverse vrijwilligersinitiatieven, een nieuwe leerwerkplaats voor kwetsbare wernemers, een tweede vestiging van Mini-VORK en de sociale dienstverlening van het OCMW. Het is bovendien de plaats waar het sociale en ecologische samenkomen in een schitterend erfgoedpand, met name de geklasseerde oude brandweerkazerne (1940) in de buurt van de Sint-Antoniusstraat.
Als stad deze Europese sociale prijs in ontvangst mogen nemen is een mooie erkenning van het harde werk van de verschillende diensten in stad en OCMW en de vele vrijwilligersinitiatieven. Maar nog belangrijker is dat we zien dat de mensen goed hun weg vinden naar de nieuwe locatie. De initiatieven werken op volle snelheid, en ook mini-VORK trekt meteen veel bezoekers aan. Philippe De Coene, schepen van sociale vooruitgang

Ga naar Vooruit Kortrijk
Over de Auteur

Vooruit Kortrijk

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant