Nieuws

LOKAAL: 'De socialisten doen het weer'

Vooruit Antwerpen

Friday 08

December 2023 15:15

2023 loopt op zijn einde. Wat heeft Vooruit Antwerpen verwezenlijkt? Waar mogen wij trots op zijn? Onze fractieleider Hicham El Mzairh blikt samen met ons terug op het afgelopen politieke jaar.

 

Dag Hicham, het jaar is bijna afgelopen, wat is voor jou de algemene boodschap gebleken dit jaar?

"Dat de socialisten het weer gedaan hebben dit jaar! Ook na vijf jaar mee besturen, in tijden van conflict en crisis en in tijden van budgettaire krapte zijn wij opgekomen voor alle Antwerpenaren. Het zijn de socialisten die opkomen voor de gezondheid en de koopkracht van de Antwerpenaren, het zijn zij die opkomen voor onze jongste, oudsten én de meest kansarme mensen in onze stad. Wij proberen ook actief een dam op te werpen tegen de toenemende polarisatie en onverdraagzaamheid. En dat vertaalt zich, jaar op jaar, in de keuzes die onze drie schepenen maakten tijdens de begrotingsonderhandelingen afgelopen november, afgelopen jaar en afgelopen legislatuur.". 

Kunt u dit een beetje meer toelichten? Waar heeft onze schepen van onderwijs Jinnih Beels vooral op ingezet?

"Schepen Beels gaat vol voor het mentaal welzijn van onze jongeren. Denk maar aan de verhoogde aanwerving van brugfiguren voor jongeren, zodat de wisselwerking tussen jeugdwerk, onderwijs en welzijnsinitiatieven in de stad nog beter loopt." Vervolgens komt het gemeenteraadslid met nog een ander argument, gericht op de toekomst van het onderwijs in Antwerpen. "Maar ook denkt ze na over de lange termijn capaciteit in het Antwerps onderwijs. Denk maar aan de bouwgronden die in Hoboken, Wilrijk en Borgerhout aangekocht gaan worden om nieuwe scholen op te bouwen." 

Onze schepen van leefmilieu en sociale Tom Meeuws heeft ook niet stilgezeten, wat zijn voor jou zijn grootste verwezenlijkingen dit jaar?

"Tom blijft de meest kansarme mensen in onze stad ondersteunen en voert tegelijk een rechtvaardig milieubeleid door." Start Hicham. "Denk daarbij aan de uitbreiding van de zorg voor mensen met een verslavingsproblematiek en psychiatrische problemen en aan de extra middelen die voorzien worden om de gestegen voedingsprijzen voor alle buurtrestaurants van Antwerpen op te vangen." Daarna richt de Wilrijkenaar zich op Tom's andere domeinen, zoals leefmilieu. "Laten we ook niet vergeten dat schepen Meeuws de onroerende voorheffing wilt verlagen voor mensen die hun huis grondig renoveren of fossielvrij verwarmen. Nog een andere verwezenlijking van Tom is de inzet van hoogtechnologische vervuilingscamera's op de Antwerpse Ring om vrachtwagenchauffeurs die sjoemelen met hun uitstoot op te sporen en van de baan te halen." 

rf_Karim_Bachar-4.jpg

Dan hebben we 'last but not least' onze schepen voor gelijke kansen Karim Bachar. Wat zijn zijn belangrijkste verwezenlijkingen?

"Karim zet zijn strijd tegen discriminatie en racisme onverminderd verder. Laten we niet vergeten dat hij een steunpunt gender & migratie heeft opgericht, een meldpunt voor discriminatie op de huurwoningenmarkt en een concreet aanbod uitgewerkt heeft voor een betere mobiliteit voor mensen met een beperking." Hicham vervolgt: "En natuurlijk de kerst op de taart: hij blijft partnerorganisaties die werken rond gelijke kansen en samenlevingsopbouw onverminderd ondersteunen."  

Allemaal zeer tastbare en duidelijke realisaties, heb je nog een afsluitende boodschap voor ons? 

"Ik kan, net als al de voorbije jaren, als fractieleider niet anders dan trots zijn! Trots op onze schepenen, onze fractie en op onze partij. Want de socialisten doen het weer." 

 

 


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant