Nieuws

LOKAAL: De drie Hasseltse onderwijsnetten bundelen krachten voor de ‘Open Zomerschool’

Vooruit Hasselt

Tuesday 26

July 2022 12:52

Maar liefst 60 leerlingen uit het eerste tot en met het zesde leerjaar starten vandaag in SBS Rapertingen aan hun zomerschool. Hasselts schepen van onderwijs Habib El Ouakili: “Zelfs een jaar na de Covid pandemie kampen er nog steeds leerlingen met een zekere leerachterstand, zeker de meest kwetsbare leerlingen. Ook zijn de Oekraïense kinderen die opgevangen worden in Hasselt natuurlijk nog niet ingewerkt in ons schoolsysteem. Om al deze kinderen voor te bereiden op het nieuwe schooljaar en ervoor te zorgen dat de startmeet in september zoveel mogelijk gelijk is voor iedereen, organiseren wij voor het derde jaar op rij een zomerschool voor de Hasseltse leerlingen.”

 

Open zomerschool 

Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen alle Hasseltse onderwijsnetten. “We spreken dit jaar van een open zomerschool, een school die openstaan voor leerlingen en leerkrachten van alle Hasseltse lagere scholen.” De schepen is enthousiast dat het vrije net én het Go-onderwijs nu samen met het stedelijke onderwijs aan de kar trekken. “Die samenwerking stelt ons in staat nog meer Hasseltse kinderen verder te helpen. De volgende jaren hopen we dan ook het aanbod enkel maar op te krikken.”

De formule van de zomerschool werd behouden. El Ouakili: ”We vinden het belangrijk dat de kinderen op een leuke manier kunnen leren, daarom werd er gezorgd voor de nodige afwisseling: voormiddag werd er ingezet op taal en rekenen en namiddag genieten de leerlingen van een rijkgevuld vrijetijdsaanbod voorzien door Villa Basta en PXL Stem Academy. Op vrijdagnamiddag staat er telkens een crea- en cultuuruitstap gepland naar KNST. Voor een initiatie beeld en podium.”  

 

In trek

Leerlingen uit de 13 verschillende lagere scholen werden op het einde van het schooljaar, na de deliberaties, uitgenodigd om deel te nemen aan de zomerschool. “Van de 77 leerlingen die werden gevraagd, namen er 60 deel. Dat is ongeveer xx%, we kunnen dus spreken van een succes”, vertelt een trotse schepen. In totaal zijn er 20 begeleiders.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant