Nieuws

LOKAAL: IN DE PERS: Davis Cup strijkt neer in sporthal Alverberg

Vooruit Hasselt

Wednesday 05

July 2023 10:43

In het weekend van 16 en 17 september is Hasselt gastheer voor het Davis Cup-duel tussen België en Oezbekistan. Sporthal Alverberg zal voor de gelegenheid worden omgetoverd tot een tennisarena. “Hasselt is een sportstad. Dat willen we geregeld in de verf zetten met de organisatie van topevenementen. Deze Davis Cup-ontmoeting past perfect in dat plaatje,” aldus burgemeester Steven Vandeput en schepen van Sport Habib El Ouakili.

“Het is voor onze stad een hele eer dat we dit topduel kunnen aanbieden aan het Limburgse publiek. Als hoofdstad nemen we graag die verantwoordelijkheid op ons. De Limburgse tennisfans hebben immers ook recht op hun portie toptennis. Maar uiteraard zetten we onze tennisarena open voor alle liefhebbers van topsport in het algemeen en tennis in het bijzonder,” vertelt Vandeput.

“Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat er in Hasselt een tennistornooi van zo’n niveau plaatsvond. Als (top)sportstad zijn wij natuurlijk bijzonder opgetogen dat dit jaar de Davis Cup België - Oezbekistan zal plaatsvinden in Hasselt,” besluit El Ouakili.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant