Nieuws

LOKAAL: Corona: ‘Herfstprik’ vanaf 12 september 2022

Vooruit Lokaal

Wednesday 24

August 2022 14:41

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo heropent zijn deuren op maandag 12 september 2022 voor een tweede boosterprik, ook wel ‘herfstprik’ genoemd. Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid, coördineert en legt uit. “Na de 80-plussers en de risicogroepen is nu de rest van de bevolking aan de beurt: eerst de 65-plussers, de mensen met immuniteitsproblemen en het personeel uit de zorg; daarna de rest, van oud naar jong. Niet in hal 2 zoals de vorige keer, maar in hal 3. Nu, de aanpak blijft dezelfde, ook de opstelling zal er grotendeels hetzelfde uitzien.”

Normaal zou de vaccinatiecampagne starten op 7 september maar de Vlaamse overheid vroeg om die datum aan te passen omwille van de goedkeuring van het aangepaste vaccin door het Europees Geneesmiddelenagentschap.

Warme oproep: laat je (opnieuw) vaccineren!

De eerste uitnodigingen zijn ondertussen al de deur uit. “Gentenaars kunnen dus een afspraak maken vanaf 12 september. Momenteel staan er die week tijdsloten open van maandag tot en met donderdag. Afhankelijk van het boekingsgedrag en de opkomst, zetten we extra tijdsloten open. Ik doe een warme oproep: laat je opnieuw vaccineren om jezelf en anderen te beschermen en een golf van besmettingen te vermijden. Corona is nog niet weg. Voorkomen is beter dan genezen, en zo ontzien we ook de mensen in de ziekenhuizen en de zorgsector in het algemeen. Doen!”

Het vaccinatiecentrum zal elke weekdag open zijn van 9 tot 17 uur. Een afspraak maken kan op https://stad.gent/nl/alles-over-corona-gent/vaccinatie-tegen-corona of door te bellen naar de Vaccinatielijn op 09 210 10 44.

Opgelet: geen tram, wel pendelbus van Sint-Pietersstation naar Flanders Expo

De Lijn werkt vanaf september aan de tramsporen in de Voskenslaan. Tram 1 rijdt daardoor niet meer richting Flanders Expo maar wordt vanaf het Sint-Pietersstation afgeleid naar het UZ. Daarom rijden er pendelbussen van het station naar Flanders Expo. Op de dagen dat het vaccinatiecentrum geopend is, rijden die om de 25 à 30 minuten tussen 9 uur en 17 uur

Gentenaars moeten een ticket aankopen maar kunnen dat in het vaccinatiecentrum omruilen voor een gratis ticket, zoals tijdens de vorige campagne.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant