Nieuws

Congé Général met Vicky: “Dit is de ideale manier om af te koelen”

Team Vooruit

Thursday 19

August 2021 14:35

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: Vandaag aan de beurt: Vicky Reynaert, federaal parlementslid en schepen in Beernem.

 

 • Vicky’s favoriete bar

  Heerlijk toeven doet Vicky, bij mooi weer, in Apéro Château in Beernem. Die naam is niet zomaar gekozen. Apéro Château is een zomerbar op het unieke landgoed Di Coylde. Open 7/7, gesloten bij regen. 

  (Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  Een Beernemnaar is ook een beetje wereldburger. Of toch in eigen land. Zonnekloppen doet Vicky namelijk het liefst op het strand van Oostende.

 • Beste plek om af te koelen

  Vicky twijfelt geen seconde: “Huur een kajak bij 'de Kijkuit' en vaar de dode arm af van het kanaal Brugge-Oostende, van Beernem tot Sint-Joris!”

  (Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.) 

 • Een museum dat je niet mag missen als je in de buurt bent

  Ook dat moet je Vicky geen twee keer vragen: “Het Groeningemuseum in Brugge. Bezoek er deze zomer de tentoonstelling over Jan Van Eyck 'Van Eyck in Bruges', een echte aanrader!”

  Boek hier je tickets voor de tentoonstelling 'Van Eyck in Bruges'.

 • Ook meer dan de moeite waard in de omgeving

  Het landschapspark Bulskampveld: “Het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Vlaanderen, waarvan het grootste deel op het grondgebied van Beernem.”


  Wat wenst Vicky je deze zomer toe? 

  "Een coronavrije zomer zonder zorgen!"

 • Ultieme uitstap met de kinderen

  Met haar man en zoontje gaat ze graag naar D'Afspanning in Beernem: “Kies voor de overheerlijke hamburger als die op de kaart staat.”
   (foto: afspanning.be)

 • Vicky's favoriete ijssalon

  Ook hiervoor trekt Vicky naar het Bulskampveld. Daar vind je “het lekkerste ambachtelijke hoeve-ijs” in Hoeve Colpaert. Vicky’s favoriet? Een klassieker. Een hoorntje met 2 bolletjes vanille.

 • Hier gaat Vicky heen als het regent

  Als het regent kuiert Vicky graag rond in de bibliotheken en boekenwinkels die Beernem rijk is. “Samen met mijn zoontje en man springen we soms ook binnen in De Striep in Brugge, een speciaalzaak in stripverhalen.”  Benieuwd naar meer van Vicky? Volg haar via haar Facebookpagina.


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.