Nieuws

Congé Général met Kurt: "Ongetwijfeld het mooiste stukje van België"

Team Vooruit

Friday 20

August 2021 14:52

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: Kurt De Loor, federaal parlementslid en schepen in Zottegem.

 • Kurt zijn favoriete café

  "Moeilijke vraag", zegt Kurt. Omdat het een beetje is zoals een ouder naar zijn favoriete kind vragen? "Nee, ik heb gewoon veel favoriete cafés. Te veel eigenlijk."

 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  "Mijn regio, de Vlaamse Ardennen, is zonder twijfel het mooiste stukje van België", zegt neutrale waarnemer Kurt. "Er zijn meer dan genoeg plaatsjes om heerlijk van de zon te genieten."

 • Zo kan je afkoelen in de zomer

  "Al zwemmend" zegt Kurt, euh, droog. "Vroeger hadden we in Zottegem een openluchtzwembad. Ik was er een hele zomer niet weg te slaan. Ik denk er nog heel vaak aan terug. Ik leerde er ook mijn eerste lief kennen."

 • Een museum dat je niet mag missen

  Kurt: "Zottegem is bekend voor zijn Archeocentrum in deelgemeente Velzeke, een Gallo-Romeins museum. Een verborgen pareltje is het Museum voor Folklore."

  (Het artikel gaat verder onder de foto.)

 • Hier kan je lekker eten

  Kurt (op dreef): "Op veel plaatsen in onze stad en regio. We hebben zowel klassieke als haute cuisine restaurants. Je kan er terecht voor pasta, speciale hamburgers, mosselen. En als het iets meer mag zijn, kies ik voor het toprestaurant Two Cooks."

   

  Wat wenst Kurt je deze zomer toe?

  "Ik hoop dat er in de tweede helft van de zomer festivals kunnen doorgaan. Jammer genoeg is er geen Rock Zottegem dit jaar. Als organisator had ik de mensen nochtans graag een fantastische editie bezorgd. Voor de rest wens ik iedereen veel plezier bij mooi weer. En als ze gezelschap zoeken om iets te gaan drinken, dan mogen ze me gerust contacteren. 😉"

 • Ultieme uitstap met de kinderen

  Kurt: "Het zwembad van de Bevegemse Vijvers. Daar zijn heel veel ontspanningsmogelijkheden voor kinderen. Al gaan mijn kinderen liefst zonder mij op stap. 😉"

 • Wat is een typerend plekje in Zottegem?

  Kurt: "De Paddestraat in Zottegem, bekend om zijn legendarische kasseien. Voor heel veel wielerklassiekers, waaronder de Ronde van Vlaanderen, is het een verplichte passage. Ook de drie prachtige kastelen die Zottegem rijk is zijn een bezoekje waard."

  (Het artikel gaat verder onder de foto.)

 • Hier gaat Kurt heen als het regent

  Kurt: "Mag ik het ook nu over horeca hebben? Dan is mijn antwoord brunchen in de Pasta & Blues!"

 • Kurt zijn favoriete ijssalon

  Kurt (weer op dreef): "Aan de ijskar van IJs Werner. Of bij Intermezzo. Of Hoeve 't Alkeveld. Ook bij Huis Van de Sande. Mijn favoriete smaak is zonder twijfel rum-rozijnen."   Benieuwd naar meer van Kurt? Volg hem via zijn Facebookpagina.


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant