Nieuws

Congé Général met Kris: "Lommel heeft voor iedereen wat te bieden"

Team Vooruit

Thursday 26

August 2021 17:44

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: Kris Verduyckt, federaal parlementslid uit Lommel.

 • Het meest zomerse plekje

  “De Lommelse Sahara is toch wel dé hotspot in Lommel. De grote zandvlakte heeft zijn naam niet gestolen want het lijkt haast een woestijn. Je kan er heel wat leuke wandelingen doen en vanop de 'Reus van Bosland', een uitkijktoren van 30 meter hoog, heb je een prachtig uitzicht over het hele domein.”

  (Het artikel gaat verder onder de foto.)

 • Kris zijn favoriete bar

  “Het gezelligste café in Lommel is Café Heuvelhof. Heerlijk om daar op een mooie zomerdag na een wandeling een fris pintje te drinken op het terras. Regent het? Niet getreurd, het overdekt terras is groot genoeg.”

 • Beste plek om af te koelen

  “De blauwe meren die zijn ontstaan in de Lommelse zandputten zijn heerlijk om wat verkoeling te zoeken tijdens warme zomerdagen. De meren zijn omringd door prachtige zandstranden waar je tussen het zwemmen door zalig kan zonnen.”

 • Favoriete ijssalon

  "Na het zwemmen en het zonnen, kan ik enorm genieten van een ijsje. Het beste ijs vind je in Lommel bij Crèmelien. Mijn lievelingssmaak? Mokka natuurlijk!"

 • Niet te missen museum

  “Het Glazen Huis is niet alleen een prachtig gebouw, je kan er ook glaskunstenaars aan het werk zien in het atelier. Tijdens de zomer kan je er de expo bezoeken van de Japanse kunstenaars Simsa Cho en Sakurako Iida, en je kan er ook workshops volgen om zelf aan de slag te gaan. De workshops zijn absolute aanraders!”

  Koop je tickets hier.  Wat wenst Kris je deze zomer toe?

  “Veel ontmoetingen met hopelijk minstens evenveel knuffels erbij”

 • Wat te doen bij regen

  “Het Duits Militair Kerkhof overweldigt me elke keer en vooral op een regenachtige dag. Het is de grootste West- Europese begraafplaats uit WOII: maar liefst 39.111 Duitse soldaten vonden hier hun laatste rustplaats. De tristesse van deze plek laat elke keer opnieuw een enorme indruk na. Via de Friedhofapp kan je de verhalen achter de grafzerken ontdekken en krijgen de soldaten een gezicht. Zeer indrukwekkend.”

 • Culinaire aanrader

  “Bij Ons Genoegen in Lommel kan je heerlijk eten. Je geniet er van de typische Belgische keuken, overgoten met een sausje van Limburgse gezelligheid. Meer moet dat voor mij niet zijn.”

  Benieuwd naar meer van Kris? Volg hem via zijn Facebookpagina.


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant