Nieuws

Congé Général met Katia: "Het Park van Gaasbeek? Levend cultureel erfgoed!"

Team Vooruit

Tuesday 31

August 2021 16:04

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: Katia Segers, Vlaams Parlementslid uit Liedekerke.

 • Katia haar favoriete café

  "In mijn eigen gemeente Liedekerke vind ik het heel moeilijk kiezen. Ik kom graag in bijna alle cafés. Sinds ik ging studeren aan de VUB is mijn Brussels stamcafé Mokafé in de Sint-Hubertusgalerij, hartje Brussel."

 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  “Maak een mooie wandeling door de Dommelingen langs het jaagpad van de Dender.”

 • Beste plek om af te koelen

  “In Liedekerkebos en het park van het kasteel van Gaasbeek. Dat laatste is een stukje levend cultureel erfgoed: 49 hectare tuin waarvan de aanleg uit de 17de eeuw dateert.” (Het kasteel zelf is momenteel gesloten voor restauratiewerken. Het park blijft open.)

 • Dit mag je ook niet missen als je in de buurt bent

  “De Zepposmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Zo genoemd naar de legendarische jeugdreeks Kapitein Zeppos waar deze windmolen het decor van vormt. Kapitein Zeppos krijgt trouwens binnenkort een remake op Ketnet.”

  (Het artikel gaat verder onder de foto.)

  © Vandevorst, Kris
 • Hier kan je goed eten

  “L'embarras du choix hier in de buurt! Echte keuzestress. Als je een wandeling maakt in Liedekerkebos, dan kan je in de prachtige tuin en terras van Bossuzanne genieten van een heerlijke tapasschotel.

  In het centrum van Liedekerke is voor elk wat wils: Belgische bistrokeuken in Bistro Likert en Italiaanse heerlijke gerechten in Il Sorrento

  Als er iets belangrijk te vieren is en het chic mag zijn, dan zijn Sir Kwinten in Lennik en Tafel van 2 in Ninove uitstekende adressen.”

  Wat wenst Katia je deze zomer toe?

  “Een zonovergoten zomer in het rijk van de vrijheid, genietend van alle mensen, dingen en activiteiten waar we zo van houden en die we lang hebben moeten missen.”

 • Hier kan je naartoe als het regent

  “Brussel is altijd een goed idee: kuieren langs de Grote Markt, de galerijen, een van de vele musea of tentoonstellingen meepikken en het 'Brusselen' afsluiten in een lekker restaurant. Dat is een strak plan op een druilerige of zonnige dag.”

 • Waar kan je het best met je kinderen naartoe?

  “Opnieuw Gaasbeek! In dit prachtige park en kasteel kunnen kinderen naar hartenlust riddertje spelen.”

 • Favoriete ijssalon

  “De Smulhoeve van boerin Greta. Mokka por favor!”

  Benieuwd naar meer van Katia? Volg haar via haar Facebookpagina.


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant