Nieuws

Congé Général met Karin: "Mis deze spraakmakende tentoonstellingen niet"

Team Vooruit

Wednesday 04

August 2021 13:34

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: federaal parlementslid Karin Jiroflée uit Haacht!

 

 •  Karin haar favoriete café

  "In de zomer is terrassen mijn favoriete tijdverdrijf. Snel een terrasje meepikken dicht bij huis in Haacht of Wespelaar, op een zwoele avond in Leuven aan het station, of op de Grote Markt in Brussel, of bij een fietstocht langs het water.”

 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  “Zonnekloppen doe ik op de fiets. Fietsknooppunten genoeg. Langs het water, de Dijle, Demer of Vaart. Of langs de glooiende weides in het Dijleland. Een wandeling in de halfschaduw van het Meerdaalwoud gaat er ook altijd in.

  En voor de échte zonnekloppers is er altijd de Plas in Rotselaar: Daar krijg je het echte strandgevoel. Gezien mijn huid die snel verbrandt, pas ik daarvoor, maar iedereen is er van harte welkom.”


 • Beste plek om af te koelen

  “Langs het water. De Dijle kronkelt en meandert hier langs zovele mooie plekjes. Een bankje onder een boom om uit te blazen: meer moet dat niet zijn.“


 • Een museum dat je niet mag missen als je in de buurt bent

  Het belevingscentrum ‘14-’18 in Tildonk. Daar ga je 100 jaar terug in de tijd. Je volgt de troepenbewegingen in de regio, luistert naar anekdotes uit het voormalige Ursulinenklooster en voelt mee met de inwoners van het klooster en het dorp. Het museum legt ook de link met de harde verhalen van mensen die vandaag op de vlucht zijn.” Reserveer hier je bezoek. 


 • Ook meer dan de moeite waard in de omgeving

  “Leuven, natuurlijk. Met zijn prachtige stadhuis en groots Begijnhof, waar naast het leven van de begijnen ook de Spaanse bezetting tot leven komt. Mis ook zeker de spraakmakende tentoonstellingen in het museum M niet.”

 • Ultieme uitstap met de kinderen

  De Heerlyckheid van Roost. In Haacht staat, op de plaats van een vroegmiddeleeuwse burcht, een groot speeltuig in de sfeer van toen. Met daarrond eeuwenoude bomen en plaats om te ravotten, in het gras te liggen en te picknicken met het hele gezin.”

 • Een culinaire aanrader

  “Het witte goud. Asperges en witloof. Iedere bistro en restaurant in Haacht, Keerbergen en Kampenhout heeft in het seizoen zijn specialiteiten. Met in de zomer de asperges en in de winter witloof.”

   

  Wat wenst Karin je deze zomer toe? 

  "Een beetje nabijheid. Gezellig samenzijn met anderen. De plaats doet er dan niet toe. Als we mekaar maar kunnen vastpakken, samen doezelen met de zon op onze bol en zonder nadenken eens aan elkaars glas kunnen nippen. “

 • Favoriet ijssalon

  “Ik kan moeilijk kiezen. Crepe en Creme in Haacht of het IJshoorntje in Hellicht, Rotselaar. Pistache en vanille vind ik het lekkerst én... de vanille moet onderaan in het hoorntje.”


 • Bij regen kan je hier terecht

  “Op café natuurlijk. Wat is gezelliger dan bij regenweer – als het weer veilig kan – wat dichter bijeen onder de luifel van het terras, een blonde of donkere Tongerlo drinken? Streekbieren maken de tongen los, zodat je de pittigste anekdotes uit het dorp of de streek hoort.”

   


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant