Nieuws

Congé Général met Joris: "Filosoferen over het leven, pronostikeren over de koers en omgekeerd"

Team Vooruit

Thursday 29

July 2021 16:05

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag is federaal parlementslid Joris Vandenbroucke uit Gent aan de beurt!

 

 •  Joris’ favoriete café

  De Roos Slijterij - Een echte volkskroeg in de Wolterslaan in Gent waar je filosofeert over het leven, pronostikeert over de koers en omgekeerd. 

 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  Joris gooit de benen in de lucht op De Nieuwe Dokken: een nieuwe buurt vlakbij het centrum waar Gentenaars van alle leeftijden vertoeven. Met zicht op de historische kranen op de oude dokken – en op de zonsondergang.

 • Beste plek om af te koelen

  Afkoelen doet Joris in zijn opblaasbare kajak. Overal, in het water, in en rond Gent. Af en toe tankt hij – zichzelf, niet de kajak – bij aan een drijvende bar. Gent organiseert geregeld begeleide kano- of kajaktochten.

 • Een museum dat je niet mag missen als je in Gent bent

  Het Gentse Universiteitsmuseum (GUM), inclusief de prachtige plantentuin. Een gloednieuw museum in hartje Gent over wetenschap, onderzoek en kritisch denken. Je tickets kan je hier bestellen. De serres van de plantentuin zijn vrij toegankelijk, al boek je best eerst even je tijdslot. • Een plek typerend voor Gent

  De nieuwe bezoekersruimte in de Sint-Baafskathedraal om het Lam Gods van de broers Van Eyck te bewonderen. De panelen werden recent volledig gerenoveerd. Ontdaan van meerdere lagen stof, vernis en latere overschilderingen, ontdek je nu het ware genie van de Van Eycks.
 • Ultieme uitstap met de kinderen

  Als Joris met de kinderen op stap gaat, wordt het sportief. Dan fietst hij met hen naar de Vierhoekhoeve in Gijzenzele, op 40 minuten fietsen van Gent. Op de kinderboerderij met bijhorend terras genieten ze er van de ambachtelijke hoeveproducten.

 • Hier kan je goed eten

  Joris laat zich graag verrassen door een selectie van 6 bordjes om te delen bij Alberte. Altijd kraakvers, duurzaam en gezond. Voor info en reserveren: één adres.


  Wat wenst Joris je deze zomer toe? 

  "Een virusvrij, blij en innig weerzien met familie en vrienden!"

 • Favoriet ijssalon

  Cremerie Gérard bij de Sint-Baafskathedraal. Joris’ guilty pleasure? Een hoorntje mokka en vanille.


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant