Nieuws

Congé Général met Gitta: "Een ecologische zwemvijver met ligweide? De hemel op aarde"

Team Vooruit

Thursday 05

August 2021 15:15

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: federaal parlementslid Gitta Vanpeborgh uit Mortsel. 

 

 •  Gitta haar favoriete café

  Als het goed weer is, kan je Gitta vinden op een terras in Mortsel. Café Monico en café 't Centrum zijn haar favorieten. Met vrienden spreekt ze af in een zomerbar in Antwerpen of in Mortsel zelf. Bar Brial in Fort 4 is een echte topper. 


 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  Enkele jaren geleden is Gitta begonnen met paardrijden. Zo is ze in de Kesselse omgeving terechtgekomen. De Kesselse Heide, de Kleine Nete, … zijn ook prachtige omgevingen om te fietsen, te wandelen en te genieten van de natuur. Zeker als de zon schijnt! Een aanrader dus. • Beste plek om af te koelen

  In de Zwemvijver Boekenberg in Deurne vindt Gitta haar verfrissing. Het is een ecologische zwemvijver, voorzien van een mooie ligweide in een prachtig park. Met helder, fris en door planten gezuiverd water en vissen die ongehinderd om je heen zwemmen. Vrij van chemicaliën en dus de hemel op aarde voor mensen met een gevoelige huid. 


 • Een museum dat je niet mag missen als je in de buurt bent

  Voor Gitta blijft het Middelheimmuseum een echte regiotopper. Waarom? Het is gratis, het is in de buitenlucht en je kan genieten van cultuur. Op dit moment loopt een prachtige tentoonstelling, namelijk “Congoville”. Een tentoonstelling over de sporen van de (post)koloniale geschiedenis van de Middelheimsite. Verschillende kunstenaars van Afrikaanse oorsprong en met een internationale praktijk nemen de bezoeker op sleeptouw. Doen!

  De tentoonstelling loopt van zaterdag 29 mei 2021 tot zondag 03 oktober 2021 van 10:00 tot 20:00.
 • Ook meer dan de moeite waard in de omgeving

  Fort 4, dat deel uitmaakt van de Antwerpse Fortengordel. Voor wie van een beetje geschiedenis houdt: dit bakstenen fort werd gebouwd in 1860-1864, met fraai metselwerk en versieringen in natuursteen. In 1924 is het fort geschrapt als verdedigingswerk. Aan de west- en noordkant zijn delen van de gracht gedempt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het Duitse leger er stenen loodsen gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd het fort gebruikt als militair magazijn en domein.

  De gebouwen van het fort zijn vrij gaaf bewaard gebleven en zijn grotendeels door het leger gerestaureerd. Het fort werd in 1984 beschermd als monument. Sinds 2000 is het fort eigendom van de stad Mortsel. Komende jaren vindt opnieuw een grootscheepse restauratie plaats.
 • Ultieme uitstap met de kinderen

  Bij slecht weer? Het speelgoedmuseum in Mechelen. Slechts op één treinhalte en op wandelafstand van Mortsel verwijderd. Gitta organiseerde er zelf heel wat verjaardagsfeestjes voor haar kinderen. Ze blikken er nog steeds met verwondering en plezier op terug.

  Bij wisselvallig of slecht weer zijn ZOO Antwerpen, het Nachtegalenpark van Antwerpen en Zelda & Zorro in het voormalig vredegerecht op Grote Steenweg 13, 2600 Berchem een aanrader.

 • Een culinaire aanrader

  Voor Gitta smaakt in de zomer niets beter dan tapas, ofwel "van alles en nog wat". Aanraders in Mortsel? Restaurants De Voorspoed en Papatya in Mortsel. Ook in Antwerpen heb je Corazon de melon. Wie valt er nu niet voor zo’n naam ;-)


  Wat wenst Gitta je deze zomer toe? 

  "Dat mensen opnieuw mogen genieten van de ‘herwonnen vrijheid’, van het gezellig samenzijn en van elkaars fysieke gezelschap. Dat zij die het omwille van Corona heel druk hadden, terug even tot rust kunnen komen."

 • Favoriet ijssalon

  Voor heerlijk, ambachtelijk ijs kan je in de Zuidrand van Antwerpen terecht bij The Chocolate Wizard” op de Statielei 6 te Mortsel. Sinds kort met een tweede zaak in de Jef Cassiersstraat 29 te Antwerpen. Gitta haar favorieten? Vanille, banaan en yoghurt. Naast heerlijk ambachtelijk ijs, kan je er ook terecht voor ambachtelijke pralines. Helemaal naar jouw smaak, maat en vorm gemaakt. Origineel dus!


 • Bij regen kan je hier terecht

  Regen in de zomer? Dat betekent voor Gitta lekker gezellig thuis blijven of … een saunabezoek. Pure ontspanning met een boek, stoom aflaten en helemaal zen worden. Dichtbij Mortsel heb je Fitopia, waar Gitta zich helemaal thuis voelt.    


Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.