Nieuws

Congé Général met Ben: "Ontdek het verhaal van de twee miljoen mensen die van Antwerpen naar de VS migreerden"

Team Vooruit

Wednesday 11

August 2021 12:51

Zomer. Een zomervakantie die anders zal zijn dan vorig jaar. Dankzij de vaccinaties die in sneltempo vooruit gaan en dankzij de gratis PCR-testen trekken heel wat mensen erop uit dit jaar. Al heeft corona ons ook doen beseffen dat ons land heel wat te bieden heeft. Voor alle mensen die dichtbij huis blijven en niet genoeg krijgen van een staycation in eigen land, krijg je van onze beweging de beste tips. Vandaag aan de beurt: federaal parlementslid Ben Segers uit Antwerpen.  

 

 •  Ben zijn favoriete café

  Café Mombasa op het gezellige Moorkensplein in Antwerpen: een gezellige buurtkroeg waar de fiets centraal staat, met meer dan 100 bieren. Het café organiseert regelmatig sportwedstrijden op grootscherm en livemuziek. 


 • Ideale locatie voor zonnekloppers

  De grasvelden van Park Spoor Noord, vlakbij Antwerpen Dam, zijn ideaal om te frisbeeën, te sporten en te zonnen. Met een drankje erbij van Bar Noord, de zomerbar van Park Spoor Noord. 

 • Beste plek om af te koelen

  Om af te koelen trekt Ben naar de watertuin in Park Spoor Noord, een aanrader voor de kinderen. Zelf neemt hij een frisse duik in de ecologische zwemvijver Boekenberg in Deurne. Goed om te weten, de zwemvijver is geopend vanaf zaterdag 15 mei tot en met zondag 12 september 2021.


 • Een museum dat je niet mag missen als je in de buurt bent

  Het Red Star Line Museum in de Montevideostraat in Antwerpen is een echte aanrader. Ontdek het verhaal van de stad Antwerpen, haar haven en de landverhuizers. Het museum gaat over het migratieverhaal van de twee miljoen passagiers die tussen 1873 en 1934 met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika maakten. 

  Plan hier je bezoek.  • Ook meer dan de moeite waard in de omgeving

  Het districtshuis van Borgerhout. Dankzij het luisterspel 'De Bode van Borgerhout' met o.a. Johan Petit. "Rasverteller en Borgerhoutenaar Johan Petit is in dit luisterverhaal de stem van Oscar, een bode die écht bestaan heeft. Aan de hand van weetjes en anekdotes loodsen hij en andere stemacteurs je door prachtige ruimtes in het districtshuis van Borgerhout."

 • Ultieme uitstap met de kinderen

  De enorme speeltuin in het Rivierenhof. Je vindt er openluchtspeelkamers op maat van elk kind.  • Een culinaire aanrader

  In Antwerpen heb je een ongelofelijk groot aanbod. Gaande van Ethiopische of Syrische keuken, pizza van 'Loes en Krikke' tot eetcafé Den Druiventros, Bistrot Miro, ...


  Wat wenst Ben je deze zomer toe? 

  "Elkaars gezelschap en zonovergoten terrassen"

 • Favoriet ijssalon

  Ijssalon Borgo Gelato is Ben zijn favoriete ijssalon. Ze hebben ambachtelijk Italiaans ijs, dagvers bereid. Zijn favoriete smaken? Stroopwafel ijs en cookie dough.


 • Bij regen kan je hier terecht

  Het MAS (Museum aan de Stroom), met ook een bijzonder kindvriendelijk parcours. De tentoonstelling '100x Congo' is zeker de moeite. Voor deze tentoonstelling werkt het museum samen met Belgische en Congolese kunstenaars, filmmakers en onderzoekers. Ze gaan in dialoog met Antwerpenaren van Belgische en Afrikaanse afkomst. Het MAS nodigt je uit: denk mee na over de beeldvorming van Afrikanen en over het verleden, het heden en de toekomst van de Congolese collectie. 

  Boek hier je tickets. Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.