Nieuws

LOKAAL: CO2-reductie bij Mechels stadspatrimonium gaat verkeerde kant op. Tijd voor actie.

Friday 21

January 2022 18:20

Tijdens de raadscommissie stelde het stadsbestuur de nieuwste Mechelse CO2-emissiecijfers voor. Het Mechels stadsbestuur heeft de ambitie om 40% CO2 reductie te realiseren tegen 2030. Helaas zijn we daar nog ver af. Hoewel voor verschillende sectoren een lichte daling is vast te stellen, doet de stad Mechelen zelf het niet goed: De CO2-uitstoot vanuit het stadspatrimonium neemt zelfs nog toe. “Willen we als Mechelen de gestelde doelstelling halen, dan moet er dringend meer gebeuren. De stad moet zelf het goede voorbeeld geven en met een concreet plan voor het eigen patrimonium komen", aldus Karel Geys, gemeenteraadslid voor Vooruit Mechelen.

De Mechelse socialisten leggen daarom op de komende gemeenteraad een reeks concrete voorstellen neer om de CO2-uitstoot vanuit de Mechelse stadsgebouwen te realiseren. “Wanneer de stad een nieuw gebouw aankoopt, vragen wij dat de stad zich engageert om binnen de 3 jaar dit gebouw te laten voldoen aan de strengste klimaatnormen. Wanneer anderzijds de stad een gebouw zou verkopen, dan moet ze verkrijgen dat de nieuwe eigenaar er voor zorgt dat ook dit gebouw binnen de 3 jaar aan die normen voldoet. Daarnaast vragen wij dat het stadsbestuur binnen de 6 maanden met een berekend plan komt om tegen 2030 alle gebouwen van het stadspatrimonium aan de strengste klimaatnormen voldoen”, zo stelt Karel Geys.

 

Met deze concrete voorstellen wil Vooruit Mechelen meebouwen aan een klimaatneutrale stad, die minder verbruikt en uitstoot. “Aan het huidige tempo zal de ambitie tegen 2030 niet gehaald worden en dus reikt Vooruit oplossingen aan aan het stadsbestuur, we hopen dat ze de uitgestoken hand aannemen,” zo besluit Karel Geys.


Ga naar
Over de Auteur

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant