Nieuws

LOKAAL: Clean-Up Mechelen

Wednesday 19

January 2022 16:21

Mechelen proper houden. Dat is onze ambitie. Zo laten we onze stad vooruit gaan. Daarvoor steken we zelf de handen uit de mouwen. 

Elke maand gaan we in een andere Mechelse wijk aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Hou alvast volgende data vrij {deze lijst wordt regelmatig geüpdatet).

 

- 26 februari 2022: Mechelen-Zuid

- 12 maart 2022: Battel 

 

Daarnaast proberen we een structureel beleid op poten te zetten dat zwerfvuil en afval in onze stad verminderd. In de gemeenteraad doen wij concrete voorstellen om onze stad proper te houden:

 

Enkele van onze voorstellen:

 1. Invoering van statiegeld

 2. Geen medelijden met sluikstorters

  Vooruit is voor een strenge aanpak van wie sluikstort. Controles en zware boetes moeten er voor zorgen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en dat wie de buurt vervuilt er ook stevig voor gestraft wordt.

 3. Meer hondenpoeppalen

  Niets is meer storend dan hondenpoep op het voetpad of in je voortuin. Daarom wil Vooruit meer hondenpoeppalen in alle buurten. Zo maken we hondeneigenaars er op attent dat de poep in de paal hoort, niet op de stoep. Wil je graag een hondenpoeppaal in jouw buurt, stuur ons dan zeker een mailtje.

 4. Een afvalfactuur op maat

  Wie weinig afval produceert moet daarvoor beloond worden. Een forfaitaire afvaltaks waarbij iedereen evenveel betaalt, is asociaal en zet niet aan tot zuiniger verbruik. Vooruit wil daarom dat IVAREM de afvalfactuur aanpast aan de hoeveelheid afval die je produceert. Zo wordt het ook meteen een stuk goedkoper voor singles en alleenstaanden.

 5. Vuilniszaken op maat

  Minder afval produceren maar toch evenveel moeten betalen voor grote vuilniszaken. Rechtvaardig is het niet. Daarom wil Vooruit meer variatie in de maat en de kostprijs van vuilniszakken. Kleinere goedkopere vuilniszakken als beloning voor wie minder afval produceert. Verstandig en single-vriendelijk!

 

Blijf je graag op de hoogte van wat Vooruit doet om Mechelen proper te houden? Klik hier.

Wil je graag wat vaker in jouw buurt mee afval opruimen? Check dan zeker volgende pagina’s:

www.mooimakers.be 

www.ploggingmechelen.be


Ga naar
Over de Auteur

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant