Nieuws

LOKAAL: Buurtkajaks Gent: ‘Alweer prachtig project met steun van Wijkbudget’

Vooruit Lokaal

Tuesday 05

July 2022 14:24

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie, heeft op dinsdag 5 juli 2022 het project ‘Buurtkajaks Gent’ voorgesteld. Marthe en Anouk uit de wijk Macharius kregen 35.000 euro uit het Wijkbudget om kajaks aan te kopen en een deelsysteem op te zetten voor het gebruik ervan. “Alweer een prachtig initiatief! Dat doet mij veel plezier. Want je kan zo’n Wijkbudget wel uitwerken, maar dat blijft de theorie. Als je dan ziet dat daar formidabele initiatieven zoals dit uitkomen, dan ben ik daar geweldig blij om. Chapeau voor al dat werk!”

Sociaal, duurzaam én proper

In het project komen ook heel veel zaken samen waar het stadsbestuur absoluut achter staat. “Genieten van Gent vanop het water, eens een andere blik krijgen op je wijk vanop het water, dat is in alle opzichten verfrissend. ’t Brengt ook mensen samen, wijkoverschrijdend ondertussen zelfs (ook bewoners van Oud-Gentbrugge gaan de kajaks kunnen huren). Daar is het mij, als schepen van Participatie, natuurlijk in de eerste plaats om te doen. Na verloop van tijd zullen ervaren kajakkers de onervaren buurtbewoners les kunnen geven, zo leren die elkaar ook beter kennen. Duurzaamheid zit er uiteraard ook in (want het gaat om het delen van een vervoermiddel) en ‘t is solidair én proper, want zowel sociale organisaties (op donderdag) als mensen die vuilnis uit het water willen halen (álle dagen) mogen gratis een kano reserveren.”

Tweede ronde vanaf september 2022

Binnenkort starten nog een heleboel projecten uit de eerste ronde van het Wijkbudget, in elf wijken. In Macharius staan er nog twee andere projecten op stapel. “In september lanceren we de tweede ronde, in de veertien overblijvende wijken van onze stad. Aan al die mensen daar, nu al: begin maar al te brainstormen, we zijn op komst!”

 

Alles over het Wijkbudget op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant