Nieuws

LOKAAL: Buurthuis ‘De Ooievaar’: warme nest in de Brugse Poort

Vooruit Lokaal

Monday 13

June 2022 08:54

Astrid De Bruycker, onze schepen van Buurtwerk, heeft op zaterdag 11 juni 2022 het vernieuwde buurthuis ‘De Ooivaar’ geopend, in het Kokerpark.

“Nadat de polyvalente zaal een paar jaar geleden werd afgekeurd door de Brandweer, is die helemaal aangepakt. De nieuwe naam is goed gekozen, niet alléén omwille van de Ooievaarstraat maar vooral om het hier een warme nest is geworden. Een plek met een huiskamergevoel, waar je graag komt… en terúgkomt. Vooral het beheer is veranderd. Vroeger kon de zaal door om het even wie uit Gent gehuurd worden en dat is niet de bedoeling van zo’n leuke ontmoetingsplek, middenin een dichtbevolkte wijk zoals de Brugse Poort. Vanaf nu zitten er drie organisaties uit de wijk zélf in, om allerlei leuke dingen te doen.”

Oud, jong & dames: iedereen welkom

Die drie nieuwe bewoners zijn de antennewerking van Lokaal Dienstencentrum Ten Hove, die wijze dingen doet voor de iets minder jonge mensen uit de wijk; Maanobota Collective vzw die creatieve workshops voor kinderen en jongeren organiseert op zondagmiddag; en het nieuwe ‘Dameshuis de Ooievaar’ met spelletjes, babbels en educatieve workshops voor alle moeders met kinderen en bij uitbreiding voor alle vrouwen uit de Brugse Poort.

Dat dameshuis is ‘een specialleke’. “De twee geweldige gastvrouwen, Yasmina en Canan, hebben het voorstel ingediend bij het Wijkbudget… en ze hebben de steun ook gekrégen. Ze kunnen ondertussen ook nog eens rekenen op de steun van het Inloopteam Wiegwijs, van de Rode Lotus en van Burgerplicht Gent. Zo’n samenwerking is formidabel, daar doen we het voor!”

Brugse Poort, wijk vol engagement en creativiteit

Dat net in de Brugse Poort dit soort initiatief ontstaat is niet verwondert Astrid niet. “Ik kén de Brugse Poort, ik heb hier zelf jarenlang gewoond… en er minstens een stuk van mijn hart verloren. De wijk zit vol dynamiek, de mensen vol engagement en creativiteit. Dat bewijzen de vele initiatieven van onderuit. Zeven projecten zijn opgestart in de Brugse Poort met steun van het Wijkbudget. Ik ben vorige maand al naar ‘Planeet Malem’ geweest, de eerste activiteit van Expeditie Malem. En er volgt nog van alles. Om naar uit te kijken, dus.”

 

Alles over het Wijkbudget op www.wijkbudget.gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant