Nieuws

LOKAAL: Burgemeester reageert op vertrek van FP Halle-Gooik

Ronny Wolfcarius

Thursday 23

December 2021 14:58

Futsaltopclub FP Halle-Gooik vertrekt na zeven jaar uit Halle en trekt naar Roosdaal. “Het is jammer dat de club vertrekt”, reageert burgemeester Marc Snoeck (Vooruit). “Vooral voor de trouwe supporters in onze stad.”

FP Halle-Gooik streek zeven jaar geleden neer in Halle. Toen al had het een stevige reputatie opgebouwd in het futsalwereldje en vanuit het Pajottenland wilde de club in Halle verder bouwen aan een werking om de torenhoge ambities waar te maken. De club pakte titels en bekers. En in 2018 werd zelfs de Main Round van de UEFA Champions League naar De Bres gehaald. Een huzarenstukje voor een Belgische club. Intussen werd er een damesploeg opgericht en werd de jeugdwerking opgestart. Zelfs G-voetballers konden er terecht en er werd zelfs werk gemaakt van een ploeg voor daklozen. Maar FP Halle-Gooik kondigde dus aan dat de club wegtrekt. Een verrassing was het niet voor het stadsbestuur. “De club is correct geweest en waarschuwde enkele maanden geleden al dat de kans bestond dat ze zouden verhuizen. Men zou eerst net voor de zomervakantie al de verhuis aankondigen maar het heeft allemaal wat langer geduurd. De jeugdspelers waren al uitgeweken naar Roosdaal. Het zat er dus aan te komen.”

De stad verleende de topclub de voorbije jaren heel wat faciliteiten. Maar blijkbaar waren die onvoldoende om FP Halle-Gooik in Halle te houden. “Hun Europese ambities waren wel een probleem”, weet Snoeck. “De afmetingen van het veld in sportcomplex De Bres voldoen wel aan alle criteria. Maar het aantal toeschouwers dan naar Europese wedstrijden komt kijken is natuurlijk veel hoger dan bij een doorsnee wedstrijd in de nationale competitie of de beker. Enkele jaren geleden werden al Europese wedstrijden georganiseerd waarbij de extra tribunes in de sportzone werden geplaatst. Maar dat vindt UEFA dan weer onveilig omdat die zitplaatsen zich te dicht bij de speelzone bevinden. Ik heb vernomen dat het in Belleheide geen probleem zou zijn. Ze hebben er ook mogelijkheden om alles te organiseren naar eigen wensen en was natuurlijk in de stedelijke infrastructuur van De Bres niet mogelijk.”

Het is niet de eerste keer dat de club van locatie verandert en burgemeester Snoeck wenst de club alle succes toe op de nieuwe locatie. “Maar het is zeker jammer dat de club vertrekt”, zegt Snoeck. “Zeker de trouwe supporters zullen het niet graag zien gebeuren. Er werd in Halle ook een fanclub opgericht. Het valt af te wachten of die mensen nog allemaal naar Roosdaal zullen rijden. Of ze Halle nu zullen schrappen uit de clubnaam weet ik niet.”

Kritiek

Een club als FP Halle-Gooik had heel wat uren nodig in De Bres. Die komen nu wel vrij en dat is goed voor de andere clubs die nu al op verschillende locaties trainen en spelen.  Daar was in het verleden al eens kritiek op gekomen. “We moeten erkennen dat zo’n topclub in de sporthal wel gevolgen had voor de werking van de andere verenigingen”, zegt Snoeck daarover. “Zeker wanneer er voorbereidingen moesten getroffen worden bij grote wedstrijden. Het zal dus zeker extra ruimte creëren voor sommige clubs.”

De club had ook de concessie in handen van de cafetaria aan De Bres. “Ik vermoed dat ook die concessie stop gezet zal worden en dat we binnenkort dus op zoek moeten naar een nieuwe uitbater voor de cafetaria”, zegt Snoeck.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant