Nieuws

LOKAAL: Buitenspeeldag 2024 belooft veel plezier!

Vooruit Lokaal

Saturday 30

March 2024 13:22

Op woensdag 17 april vindt de jaarlijkse Buitenspeeldag weer plaats. Televisiezenders schakelen over op zwart beeld om kinderen aan te moedigen de middag buiten spelend door te brengen. Schepen voor jeugd, Arno Aerden (Vooruit), licht toe: "Zoals elk jaar heeft Essen een reeks activiteiten gepland om deze dag extra speciaal te maken."

De Buitenspeeldag biedt de perfecte gelegenheid om de schermen even te verlaten en de frisse buitenlucht op te zoeken. Actief buitenspelen bevordert zowel de fysieke als mentale gezondheid van kinderen en jongeren.

Zoals elk jaar worden er ook in Essen activiteiten georganiseerd. “In 2023 openden we tijdens de Buitenspeeldag officieel de deuren van WilderTnis, het nieuwe landschapspark van Wildert,” vertelt jeugdschepen Arno Aerden. “En ook dit jaar valt er weer veel te beleven. Zo organiseert het buurtcomité van de Hendrik Consciencelaan naar goede gewoonte een namiddag boordevol activiteiten voor kinderen.”

De gemeente zelf organiseert allerlei leuke activiteiten in het sportpark Hemelrijk. “Hier zijn alle kinderen welkom tussen 14u en 17u,” zegt jeugdschepen Aerden, “Ze krijgen er een activiteiten- en stempelkaart voor een namiddag vol ontdek en spelplezier!”

Tijdens de Buitenspeeldag wordt ook het ‘multimovepad’ officieel ingespeeld. Via allerlei speeltoestellen (natuurlijke hindernissen en houten constructies) worden de motorische vaardigheden van kinderen, met of zonder beperking,  gestimuleerd.

Kom naar buiten en vier met ons de Buitenspeeldag!” besluit schepen Aerden.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant