Opvolger 2

Limburg

01

Over mij

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Om een stem te zijn voor de iedereen, kwetsbare, kinderen, jongeren en ouderen.

Om een stem te zijn om diversiteit in onze samenleving positief uit te dragen.

We hebben allemaal niet de keuze in welke omstandigheden/omgeving dat we geboren worden en opgroeien. En voor deze mensen wil ik er zijn, samen met anderen, dat iedereen een goed leven heeft, zich veilig voelt en zelfredzaam is in onze maatschappij.

 

Waarom Vooruit?

Vooruit staat voor verschillende punten waar ik ook achter sta. Dat is sociale cohesie. Iedereen is evenwaardig, zorgen voor elkaar. Iedereen een menswaardig bestaan geven, aandacht voor mentale zorg zowel voor jong en oud en gezondheidszorg voor iedereen. Ondersteuning naar haalbaar werk, koopkracht verhogen, toegankelijk kinderopvang, sterk onderwijs. Want kennis is menselijke rijkdom en welvaart!

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Zorg
De beste en betaalbare zorg voor iedereen, daar blijven wij voor strijden. De afgelopen jaren investeerde Vooruit massaal in onze zorg. Zo kan je voor €4 naar de huisarts en voor €3,5 naar de tandarts. Jongeren tot 24 jaar kunnen ook gratis naar de psycholoog en daarna voor 11 euro. Andere partijen kondigen nu al besparingen aan in onze sociale zekerheid en onze zorg. Daar kunnen wij heel duidelijk in zijn: niet met ons. We moeten blijven investeren in onze zorg. Zodat wie zorg nodig heeft, de juiste zorg krijgt.


Kinderopvang & Onderwijs
De Vlaamse regering - zonder Vooruit - bespaarde de afgelopen jaren op onze kinderen en jongeren. De kinderopvang is te duur en ouders moeten maanden op voorhand zoeken naar een plek. Ook het Vlaamse onderwijsbeleid staat de voorbije jaren gelijk aan stilstand en achteruitgang. Leerlingen zitten uren in de studie, leerkrachten vallen uit door de hoge werkdruk en de kennis van het Nederlands gaat steeds achteruit. Het is tijd om die stilstand te doorbreken. Om opnieuw te investeren in onze kinderen en jongeren. Met 130 dagen gratis kinderopvang en een plaats voor elk kind. Met gratis gezonde schoolmaaltijden voor elk kind en een sterke leerkracht voor de klas.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Opvolger 2

Limburg