Nieuws

LOKAAL: Blik op de gemeenteraad van 1/06/2023

Vooruit Ichtegem

Wednesday 07

June 2023 12:20

Op de gemeenteraad van 1 juni werd door het raadslid Ann Deseintebein vragen gesteld over het opstarten van onderhandelingen met Batopin, een project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Daarnaast stelde Ann ook een vraag over de aankoop van het bedrijventerrein Fabriekweg voor het uitbouwen van een energiepark.  

Raadslid Ann Deseintebein deed het voorstel bij het bestuur om cashautomaten aan te vragen bij Batopin. Tijdens haar presentatie gaf ze hierover de nodige informatie. Ze vindt dat inwoners de mogelijkheid moeten hebben om in hun eigen gemeente cashgeld af te halen. Dit moet een basisdienstverlening van de banken blijven, waarvoor burgers geen 10 km moeten omrijden. Door proactief te reageren kan de gemeente hier haar steentje bijdragen. Het is nu het moment om hiervoor de nodige stappen te zetten met Batopin, want voor 47% van de automaten is er momenteel in Vlaanderen nog geen locatie gevonden. Ann heeft alvast de eerste stap gezet. Het is nu aan het bestuur om hiermee door te gaan.  

Meer info over dit voorstel kan je lezen via deze link.

Ann deed ook navraag of er bij de aankoop van het bedrijventerrein Fabriekweg te Eernegem, voor een bedrag van €675 000, een optie kan genomen worden op bijkomende grond voor de gemeente met als doel het uitbouwen van een energiepark. Volgens de burgemeester heeft het bestuur niet de intentie om bijkomende grond te verwerven. De grond is nochtans noodzakelijk voor de uitbreiding van het bedrijventerrein omdat er veel gegadigden zijn. De bedrijven zullen aan duurzaamheidscriteria moeten voldoen en zonnepanelen op hun daken leggen waardoor het al een energiepark zal worden. Echter, een energiepark bestaat uit meer dan enkel zonnepanelen. De WVI gaf in het dossier van 2016 ook een advies over het plaatsen van windturbines. Hiervan leek de burgemeester niet op de hoogte. Blijkbaar heeft hij een andere kijk op een energiepark en houdt dit voor hem in dat bedrijven aan de duurzaamheidscriteria voldoen. Dit is niet de invulling van een energiepark dat Ann voor ogen heeft. Wordt vervolgd, zeker?

 


Ga naar Vooruit Ichtegem
Over de Auteur

Vooruit Ichtegem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant