Nieuws

LOKAAL: Blik op de gemeenteraad van 30/03/2023

Vooruit Ichtegem

Monday 03

April 2023 14:57

Op de gemeenteraad van 30 maart kwam raadslid Ann Deseintebein tussen over drie thema's:

1/ De renovatie van de kapel in de Klaversstraat

2/ Duurzaamheid

3/ De Verkaveling in de Vossebeekstraat

 

 

Raadslid Ann Deseintebein reageerde op de renovatie van de kapel in de Klaverstraat waarvoor maar liefst €48 458 voorzien is. De renovatie sleept al maanden aan, maar is tot op heden nog steeds onafgewerkt. Zowel de binnen- als buitenkant zijn niet in orde. Ann stelde hierover een vraag aan de bevoegde schepen. Uit antwoord van de schepen bleek dat de renovatie van de kapel specialistenwerk betreft en dat de renovatie bijna afgewerkt is. Enkel nog de binnenwerken en het terugplaatsen van het materiaal dienen te gebeuren. Echter, toen Ann de renovatiewerken in de kapel ging bekijken, bleek dit niet te kloppen. 

Daarnaast deed Ann, naar aanleiding van het klimaatactieplan, het voorstel om het thema duurzaamheid maandelijks op de agenda van de gemeenteraad te zetten en zo ook de burgers meer te betrekken. Dit voorstel werd jammer genoeg niet gesteund door de meerderheid. 

Ten slotte klaagde Ann ook de situatie aan ter hoogte van de nieuwe verkaveling in de Vossebeekstraat. Ze gaf aan het niet fair te vinden dat het gemeentebestuur de hoge bomen, die de zonnepanelen van de buurtbewoners belemmeren, niet wil snoeien. Ook het onderhoud van het wandelpad daar laat te wensen over. 


Ga naar Vooruit Ichtegem
Over de Auteur

Vooruit Ichtegem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant