Nieuws

LOKAAL: Blankenberge - trouwen in openlucht

Vooruit Lokaal

Thursday 31

August 2023 16:06

Er was een tijd dat burgerlijke huwelijken enkel mogelijk waren in het gemeentehuis. Maar in Blankenberge zijn er dit jaar 2 locaties in openlucht bijgekomen die in aanmerking komen: het Koning Albert I-park, naast het stadhuis en het perceel strand grenzend aan Speelberge ter hoogte van het Oosterstaketsel.

“Voor beide locaties liggen de data voor een heel jaar vast tussen de maand mei en september. Er kan gehuwd worden op het strand de 1e en 3e zaterdag van de maand en in het park de 2e en 4e zaterdag van de maand van mei tot en met september”, vertelt onze schepen van burgerlijke stand Patrick Demeulenaere.

De vraag naar openluchthuwelijken is nog niet enorm groot. Het voorstel werd in het voorjaar 2022 goedgekeurd tijdens de gemeenteraad. 

De buitenlocaties zijn openbaar en blijven tijdens de plechtigheid toegankelijk voor iedereen. Het is niet toegestaan om de locaties af te sluiten voor wandelaars, fietsers, bezoekers en/of toevallige voorbijgangers. De plechtigheid duurt 1 uur en voor een buitenlocatie betaal je 250 euro terwijl dat in het stadhuis 100 euro bedraagt.

Het weer kan een spelbreker zijn. Het lokaal bestuur behoudt het recht om tot de laatste werkdag, voorafgaand aan de huwelijksplechtigheid en op basis van de weersvoorspellingen de plechtigheid te verplaatsen naar het stadhuis. Dat is het geval vanaf een windkracht van 5 Beaufort of bij kans op neerslag, In dit geval wordt de meerkost terugbetaald.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant