Nieuws

LOKAAL: Blankenberge - Lokaal bestuur faciliteert opleiding tot keukenmedewerker

Vooruit Lokaal

Saturday 20

May 2023 08:00

Het lokaal bestuur Blankenberge blijft inzetten op werkgelegenheid in de stad. Horeca maakt een belangrijk deel uit van het werkgelegenheidsaanbod en daarom ondersteunt de stad de mobiele opleiding ‘keukenmedewerker’ van de VDAB.

Een job als keukenmedewerker is steeds moeilijker in te vullen, het is namelijk een knelpuntberoep. De vacatures in de lokale horecazaken raken moeilijk ingevuld. Om hieraan tegemoet te komen, organiseerde de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) een mobiele opleiding tot keukenmedewerker. Het is een praktijkgerichte opleiding die bestaat uit een lessenpakket rond hygiëne, snijtechniek, basisbereidingen en kooktechnieken.

De opleiding werd al voor een vierde keer in Blankenberge georganiseerd. Het liep van maart tot en met mei, in de keukens van het Maerlantatheneum. Het lokaal bestuur ondersteunde deze opleiding door een tussenkomst in de huur van de lokalen.

Annie De Pauw, schepen voor Sociale Zaken: “Deze opleiding is een win-win voor Blankenberge: het is een manier om de vele vacatures in te vullen en werkzoekenden met interesse in de horeca toe te leiden naar werk. Bovendien biedt zo’n mobiele opleiding alleen maar voordelen: de opleiding komt naar de geïnteresseerde, en niet omgekeerd. Die fysieke nabijheid werkt alleen maar drempelverlagend.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant