Nieuws

LOKAAL: Blankenberge - Nieuwe toplaag voor openluchtbasketbalterrein

Vooruit Lokaal

Tuesday 13

June 2023 14:56

Het openluchtbasketbalterrein langs de Koning Albert I-laan werd aangelegd in 2006. De toplaag van het basketbalveldje bestaat uit een korrelige asfaltuitvoering die eigenlijk geen sportoppervlak is. Het speeloppervlak is volledig versleten, de belijning voldoet niet meer aan de huidige reglementering en is bovendien nog nauwelijks zichtbaar. Het terrein was dus aan vernieuwing toe.

Er is gekozen voor een zogenaamde Flexcourt-toplaag: een hippe sportvloer die op de bestaande ondergrond wordt geplaatst. Dit type vloer wordt al gebruikt voor de 3X3-tornooien en beschikt over een goede grip en een dempende ondergrond. De tegels zijn verplaatsbaar en lokaal te herstellen indien nodig. Ook de belijning werd volgens de nieuwe reglementering aangebracht.

Het herstel van de vloer is de laatste fase in het opwaarderen van het basketbalterrein. Eerder kwamen er al nieuwe borden en netten en ook de beplanting rond het veld is al vernieuwd.

Jurgen Content, schepen van Sport: De volledige renovatie van het basketbalterrein en de heraanleg van de toplaag zal de sport- en spelvreugde verhogen net als de aantrekkingskracht van de sportsite rond sportcomplex De Sportdoze.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant