Nieuws

LOKAAL: Blankenberge - iPads voor bewoners WZC

Vooruit Lokaal

Tuesday 14

November 2023 10:01

Via het Digibanken-project kunnen alle inwoners van Blankenberge, Damme, Knokke-Heist en Zuienkerke die minstens 18 jaar zijn, een iPad of laptop lenen voor 3 maanden. WZC De Strandjutter maakt graag van deze mogelijkheid gebruik en ontleent 10 iPads voor zijn bewoners.

Op 7 november startte het uitleenprogramma en kregen tien bewoners van het woonzorgcentrum een iPad in bruikleen. Vrijwilligers van het Digi-Ateljee waren die dag aanwezig om hen te begeleiden bij hun eerste stappen in de digitale wereld.

Schepen van Zorg en Welzijn, Annie De Pauw: "Ook voor bewoners van het woonzorgcentrum is het van belang om mee te zijn met de digitale vooruitgang. Het Digibanken-project opent voor hen nieuwe deuren als het gaat om welzijn en verbondenheid.”

De vrijwilligers van het Digi-Ateljee leren de bewoners onder meer berichten versturen, videobellen met hun familie, spelletjes spelen en foto’s maken. Ze laten hen ook kennis maken met verschillende apps om zo hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Het Digibanken-project is er voor alle inwoners van 18 jaar en ouder. Interesse in het lenen van een laptop of iPad? In een digipunt krijg je meer informatie. Een digipunt in jouw buurt vind je hier Digibanken - Digibanken (vlaanderen.be)  


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant