Nieuws

LOKAAL: Blankenberge - Dames Vooruit voeren actie voor vrouwenrechten

Vooruit Lokaal

Saturday 29

April 2023 22:00

Op de vooravond van 1 mei 2023 voeren de dames van Vooruit Blankenberge-Uitkerke actie voor vrouwenrechten en vieren ze 75 jaar stemrecht voor vrouwen. De strijd is nooit gestreden, op vandaag worden de rechten van vrouwen nog altijd geschonden en is er nog steeds geen gelijkheid zoals het zou moeten zijn.

 

Echte gelijkheid bestaat nog niet in onze samenleving. Hoewel het principe van ‘gelijk loon voor gelijk werk' in 1957 geïntroduceerd werd met het Verdrag van Rome, blijft de zogenaamde ‘loonkloof’ in de praktijk bestaan ook bij de rolverdeling thuis nemen ze nog altijd vaker dan mannen de zorgtaken op zich. 

De oplossingen van conservatieve partijen om de crisis in de kinderopvang op te lossen is hier een schrijnend voorbeeld van. Vrouwen weer meer aan de haard vindt zelfs zijn weg bij bepaalde partijen in de Vlaamse regering. Op verschillende plaatsen in de wereld zien we helaas meer achteruitgang in plaats van vooruitgang. Denk bijvoorbeeld aan het recht op abortus.

“Onze rechten zijn nooit verworven. De reden dat vrouwen moeilijker te vinden zijn om politieke lijsten te vullen, is omdat ze nog steeds veel te veel rollen moeten vervullen, zelfs in deze moderne maatschappij. Dames zijn namelijk even ambitieus en slim als heren,” aldus Anneke Crevits, woordvoerder van Vooruit-Blankenberge-Uitkerke.

Maar wij zijn een progressieve partij en wij blinken al altijd uit in positiviteit en hoop. Op de vooravond van 1 mei denken we dan ook aan de dames die gestreden hebben voor het vrouwenstemrecht. Symbolisch met witte linten zoals in de tijd van de suffragettes. En wij zullen blijven strijden voor vooruitgang. Onlangs nog met Emilie Claeys, dat was een voorbeeld van hoop. Eindelijk kreeg ze de erkenning die ze verdiende dankzij het programma van Tom Waes “Het verhaal van Vlaanderen”.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant