Nieuws

LOKAAL: Bierbeek: Hoge energieprijzen vragen ook lokale aanpak

Vooruit Bierbeek

Friday 06

May 2022 20:31

Wij vinden dat je huis verlichten en verwarmen, koken en wassen mensen geen arm en been mogen kosten. Het is goed dat de federale overheid maatregelen neemt om de hoge energiefactuur te verlichten.

Maar voor meer en meer gezinnen zal dit niet volstaan. Een aantal onder ons riskeert hierdoor in een armoedespiraal terecht te komen.

Ben je één van de velen die het moeilijk heeft of krijgt? Aarzel dan niet om het OCMW te contacteren want dat staat klaar om te helpen, bijvoorbeeld door directe steun toe te kennen. Het OCMW kan ook de aankoop van energiezuinige apparaten (deels) op zich nemen. De maatschappelijk werkers kunnen ook nagaan of je recht hebt op voordelen zoals een tegemoetkoming van het stookoliefonds en of je in aanmerking komt voor de kosteloze Vlaamse energielening voor een energetische ingreep.

Wij vinden bijkomende maatregelen om minder energie te gebruiken voor alle Bierbekenaren cruciaal.

Daarom hebben we de afgelopen jaren met het bestuur ingezet op informatie en advies geven over renoveren, isoleren, bouwen en verbouwen, premies, het vergelijken van energieleveranciers en energiesparen.

De energiecrisis toont dat dit beleid moet worden versterkt.


Ga naar Vooruit Bierbeek
Over de Auteur

Vooruit Bierbeek

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant