Nieuws

LOKAAL: Bewoners woonzorgcentrum Heiveld lanceren ‘Potkast’: “Zoveelste vernieuwend initiatief”

Vooruit Lokaal

Monday 22

August 2022 10:33

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, mocht op woensdag 17 augustus 2022 de ‘Potkast’ van het woonzorgcentrum Het Heiveld voorstellen, een eigen podcast waarbij bewoners zelf aan het woord zijn. “De Potkast is letterlijk een kast op wielen die het woonzorgcentrum doorkruist. Om cde twee weken interviewt een medewerker een bewoner, collega, vrijwilliger of mantelzorger, over een onderwerp dat wordt getrokken uit … een pot die op de kast staat. Een zoveelste vernieuwend initiatief dat de bewoners van Het Heiveld letterlijk en figuurlijk een stem geeft en luisteraars meeneemt in de wereld van het woonzorgcentrum.”

De luisteraar krijgt zo op een ludieke en ongedwongen manier een beeld van het leven in een woonzorgcentrum. De verhalen gaan over liefde, zorg, ouderdom, seksualiteit, het leven in gemeenschap, eenzaamheid en zo veel meer. Tegelijk geeft de podcast aan de bewoners een stem. Door ook medewerkers aan het woord te laten, hoopt Het Heiveld jonge mensen te motiveren om te kiezen voor een job in de ouderenzorg.

“Initiatieven zoals dit komen niet alleen de bewoner en zijn of haar levenskwaliteit ten goede, maar dragen bij tot de positieve beeldvorming die de sector zo broodnodig heeft. Het Heiveld is in de voorbije bijna 20 jaar (de verjaardag is in 2023) een buitenbeentje geweest op vele vlakken en kreeg daar al erkenningen en prijzen voor in binnen- en buitenland. De groene zorg, de zorgdieren, de moestuin, de boomgaard, de makeover van het café… Allemaal dankzij de mateloze inzet en creativiteit van het personeel!”

 

De podcasts vind je op de website van wzc Het Heiveld


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant