Nieuws

LOKAAL: Beveren - Vooruit Beveren zegt resoluut nee tegen verhuis gokkantoor.

Saartje Delclef

Wednesday 27

September 2023 21:04

Toch gokkantoor in Beveren ondanks eerdere weigering: “Wereld op zijn kop”

Beveren -

De gemeenteraad van Beveren keurde dinsdag een overeenkomst goed met een wedkantoor dat in de Oude Zandstraat zou openen. Hoewel heel wat steden en gemeenten gokkantoren weren, zegt Beveren geen wettelijke stok achter de deur te hebben.

We keren terug naar de gemeenteraad van 7 december 2020. De gemeente had de vraag gekregen van nv Derby, dat onder andere Ladbrokes.be bezit, voor een vestigings- en uitbatingsvergunning voor een wedkantoor in de Oude Zandstraat 15. Die aanvraag werd geweigerd. Maar enkele jaren later heeft de Raad van State die beslissing vernietigd. Nu nv Derby opnieuw zo’n aanvraag heeft ingediend, ziet de gemeente zich genoodzaakt om die toch te verlenen.

Verplichte sluitingsdag

De gemeenteraad besliste dus toch een convenant af te sluiten met nv Derby, waardoor het wedkantoor er kan komen. In die overeenkomst staan onder meer de openingstijden van het kantoor maar ook een opsomming van verplichtingen die nageleefd moeten worden, zoals de minimumleeftijd en het niet verlenen van krediet. De uitbater wil elke dag kunnen openen tussen 10.30 en 22 uur, maar de gemeente wil wel een verplichte sluitingsdag opleggen en wil de openingstijden kunnen aanpassen zodra overlast wordt vastgesteld.

Teleurgesteld in beslissing

Al gaat niet iedereen daarmee akkoord. Gemeenteraadslid Méline Rovillard (Vooruit) en haar partijgenoten stemden resoluut tegen het convenant en zijn teleurgesteld. “Het bannen van wedkantoren kwam de jongste tijd veel in de media”, verduidelijkt ze haar standpunt. “Meerdere steden en gemeenten nemen een duidelijk standpunt in tegen wedkantoren, maar tegelijk beslist de gemeente Beveren om toch een convenant af te sluiten. Dat is dus de wereld op zijn kop.”

Rovillard is ervan overtuigd dat wedkantoren een trigger zijn voor gokverslavingen en dat ze dus armoede in de hand werken.


Ga naar Saartje Delclef
Over de Auteur

Saartje Delclef

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant