Limburg

3

01

Over mij

mail.png    fb.png        

 

2024 wordt een keerpunt.

 

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Geïnspireerd in mijn tienerjaren door de film Daens, kwam ik al snel tot het besef dat wanneer je dingen ziet spaak lopen, je best niet aan de zijlijn moet staan roepen. Daarom engageer ik me elke dag om eenieder gelijke kansen op geluk te kunnen bieden.

 

Waarom Vooruit?

Vooruit staat voor de ideologie dat wie hard werkt daar ook iets mag voor terugkrijgen. Tegelijkertijd staat Vooruit voor goede zorg voor iedereen in de ruimste zin van dit begrip en dit met bijzondere aandacht voor diegenen die dit het meest nodig hebben. Dat noemt men solidariteit.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Kinderopvang & Onderwijs
De Vlaamse regering - zonder Vooruit - bespaarde de afgelopen jaren op onze kinderen en jongeren. De kinderopvang is te duur en ouders moeten maanden op voorhand zoeken naar een plek. Ook het Vlaamse onderwijsbeleid staat de voorbije jaren gelijk aan stilstand en achteruitgang. Leerlingen zitten uren in de studie, leerkrachten vallen uit door de hoge werkdruk en de kennis van het Nederlands gaat steeds achteruit. Het is tijd om die stilstand te doorbreken. Om opnieuw te investeren in onze kinderen en jongeren. Met 130 dagen gratis kinderopvang en een plaats voor elk kind. Met gratis gezonde schoolmaaltijden voor elk kind en een sterke leerkracht voor de klas. 

 

Veiligheid

Met een veilig gevoel naar het werk of naar school vertrekken en ‘s avonds zonder angst over straat lopen na een avondje op café: het is een basisvoorwaarde voor een goed en gelukkig leven. Daarom is veiligheid misschien wel de allereerste en hoogste zorg van een sterke welvaartsstaat.

Als je veel geld hebt, kan je misschien wel je eigen veiligheidsgevoel betalen door achter hoge poorten te wonen, een alarmsysteem te installeren en security camera’s te plaatsen. Maar iemand met een normale baan die in een gewone wijk woont, is voor zijn veiligheid en die van zijn kinderen afhankelijk van een sterke overheid. Die bescherming komt er niet vanzelf, daar moet je in investeren.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

 

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Limburg

3