Nieuws

LOKAAL: Beeld voor de Ronde van Essen

Vooruit Lokaal

Thursday 01

September 2022 09:10

Vorige week vond voor de 50e keer de Ronde van Essen plaats. “De Ronde van Essen is een sportieve afsluiter van de zomer voor Essense kinderen en jongeren,” vertelt jeugdschepen Arno Aerden, “Het is een unieke samenwerking tussen een ‘stuurgroep’, jeugdverenigingen en gemeentebestuur.” Over de hele week bekeken, namen er zo’n 200 kinderen en jongeren deel aan de Ronde. Naar aanleiding van deze jubileumeditie liet het gemeentebestuur een beeld ontwerpen in nauw overleg met een aantal oud- én nieuwgedienden van de Ronde.

 

De ‘stuurgroep’, die voornamelijk bestaat uit (ex)jeugdwerkers, is een groep enthousiaste vrijwilligers die instaat voor de organisatie van de 6 evenementen (stratenloop, hindernissenloop, zakspringen, …) op 6 verschillende locaties in onze gemeente. De jeugdverenigingen zorgen voor de nodige ondersteuning tijdens de evenementen. De gemeente zorgt op haar beurt dan weer voornamelijk voor de praktische ondersteuning, denk bijvoorbeeld aan het dagelijks verplaatsen van nadarhekken, tafels, stoelen en ‘de toog’ (!).

Op de laatste dag van de Ronde werd het beeld onthuld. Het kunstwerk werd ontworpen en gemaakt werd door ‘GS Technology’, een innovatieve start-up die gevestigd is op het industrieterrein Rijkmaker. Het kunstwerk werd met de modernste technieken geprint door een 3D-printer. Ook elk kind kreeg een uniek aandenken in de vorm van een kleine replica die eveneens werd geprint.

Jeugdschepen Arno Aerden dankte de stuurgroep van de Ronde van Essen voor de jarenlange inzet én de vele vrijwilligers die de 50ste Ronde tot een succes hebben gemaakt.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant