Nieuws

LOKAAL: Bedankt Guy!

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 14

September 2022 11:27

Vrijdag jongstleden namen we in een vol auditorium van het crematorium in Bergen op Zoom afscheid van Guy Luyten.

Ook al werd de wereld van Guy de voorbije jaren langzamerhand kleiner en z’n functioneren almaar moeilijker. Ook al besefte en wist iedereen dat het einde almaar naderde, toch kwam z’n afscheid voor velen nog onverwacht.

En vooral… veel te vroeg.

Het was dan ook een bijzonder emotioneel afscheid, want Guy was niet alleen een warme familieman, hij was bij eenieder graag gezien en geliefd.  Niet in het minst ook binnen FC Excelsior en in de Essense socialistische beweging.

Beroepshalve nam hij als medewerker van Solidaris, het socialistisch ziekenfonds, niet alleen z’n job met de nodige gedrevenheid en verantwoordelijk op.  Ook na de werkuren stond hij voor menig Essenaar klaar om hen met woord en daad bij te staan en te helpen.  Sociaal geëngageerd, socialist in hart en nieren. 

Guy was dan ook verschillende malen kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen.  Van 2006 tot 2012 was Guy de eerste voorzitter van de gemeenteraad.  Een functie die hij zeer gedreven en altijd goed voorbereid uitvoerde. Gewetensvol leidde hij de debatten, waarvoor hij kon rekenen op de steun en respect over alle partijen heen.

Vooruit Essen en verschillende kringen zoals Curieus verliezen met Guy een enthousiast en gedreven bestuurslid waarop we steeds konden rekenen. Een geëngageerd en overtuigd medestander en socialist.

We wensen Adriënne, Tom, Greet, zijn oogappel Nelles en gans de familie heel veel sterkte.

Vooruit-Essen zal Guy op een later moment nog gepast eren.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant