Nieuws

LOKAAL: Oostende. Bankautomaten in de Oostendse wijken

Vooruit Oostende

Monday 18

March 2024 12:48

Batopin kondigde aan dat het twee nieuwe cash-punten zal uitrollen in Oostende: op de Vuurtorenwijk en in de Torhoutsesteenweg. Dit is uiteraard goed nieuws voor de inwoners van de stad, want zij zagen de laatste jaren heel wat bankautomaten verdwijnen. Ook nu er nieuwe locaties voor deze bankautomaten bekend zijn, roept Vooruit-gemeenteraadslid Björn Tratsaert het stadsbestuur op om actief mee te werken met Batopin: geschikte plaatsen op deze nieuwe locaties aanreiken, een snelle uitrol stimuleren én mee pleiten voor een cash-point in onder andere Zandvoorde.

VOORUIT OOSTENDE VRAAGT STADSBESTUUR ACTIEF MEE TE DENKEN MET BATOPIN.

Eerder hadden Vooruit-gemeenteraadsleden Jeroen Soete en Michael Vanhee de stad al opgeroepen om een actieve rol te spelen in dit verhaal. Banken hebben een maatschappelijke rol te spelen, zeker voor heel wat mensen die niet meer beschikken over een automaat in hun buurt. Cash geld moet toegankelijk blijven voor iedereen.

 

“Het is belangrijk om nu geschikte plaatsen te vinden én om ervoor te zorgen dat Batopin deze cash-punten zo snel als mogelijk installeert. De inwoners van de Vuurtorenwijk zijn sinds de sluiting van de laatste bankautomaat op de wijk aangewezen op cash-punten ver buiten de wijk. De nood aan een cash-punt is daar nog altijd zeer sterk aanwezig.”, duidt gemeenteraadslid Björn Tratsaert.

 

Ook in bv. Zandvoorde is die nood hoog, maar tot op heden staat deze wijk niet op de radar bij Batopin. Door zijn ligging is Zandvoorde sowieso verder weg van de rest van de stad, maar dat is geen reden om de inwoners daar te vergeten. 

 

Voor beide zaken roept Vooruit Oostende het stadsbestuur op om een proactieve rol op te nemen. “Batopin is uiteraard een onafhankelijke instelling maar het vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Je bent het als stadsbestuur verplicht aan je inwoners om alles uit te kast te halen opdat ze die uitrol zo snel als mogelijk zouden realiseren. We dringen daarbij ook aan om een cash-punt te voorzien in Zandvoorde. Elke wijk telt immers mee.” aldus Vooruit-fractieleider Jeroen Soete. 

 

“Terwijl de grootbanken woekerwinsten maken, gaat de dienstverlening voor de gewone man er verder op achteruit. Het frustreert ons allemaal. Die achteruitgang is  onaanvaardbaar. Daarom moet een sterke overheid ingrijpen om de macht van de grootbanken te doorbreken. Ik ben dan ook zeer verheugd dat onze strijd voor meer bankautomaten en toegankelijke dienstverlening ook in Oostende steeds meer resultaat oplevert.”, besluit Melissa Depraetere, nationaal Vooruit-voorzitter. 


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant