Nieuws

LOKAAL: Bankautomaten Haacht

Ine Vanhove

Ambassadeurs / Bestuurslid Haacht

Tuesday 04

April 2023 12:08

Yes! Dankzij onze strijd, dankzij jullie strijd, wordt je eigen geld afhalen terug vanzelfsprekend. Het wetsvoorstel van Melissa Depraetere en minister Dermagne in de Kamer zorgt voor meer bankautomaten: De afbouw van banken moet onmiddellijk stoppen, er komen 207 nieuwe bankautomaten bij tegen 2025 en iedereen moet minstens één bankautomaat beschikbaar hebben in eigen buurt.

Eigenlijk te zot voor woorden dat we in een gemeente als Haacht in de toekomst slechts enkel in het centrum geld zouden kunnen afhalen. Burgers uit Tildonk, Wakkerzeel en Wespelaar bleven in de kou staan. Daarom zijn we de strijd aangegaan voor meer bankautomaten in onze deelgemeentes. Die spreiding was nodig om in de toekomst geen kilometers te moeten omrijden om geld uit te muur te halen! Dat is niet goed voor het klimaat en niet goed voor de portemonnee. 

Vooruit Haacht startte, samen met nog vele andere afdelingen over heel Vlaanderen een petitie om de afbouw van de bankautomaten te stoppen. Maar Vooruit deed meer dan dat. Onze fractieleider in het Federaal Parlement, Melissa Depraetere diende een wetsvoorstel in om de afbouw van de dienstverlening te stoppen. Dankzij haar werk, en met de hulp van minister Dermagne, roepen we nu een halt toe aan de afbouw. Er komen 207 nieuwe bankautomaten bij tegen 2025 en iedereen moet minstens één bankautomaat beschikbaar hebben in eigen buurt.

Sterk werk van Melissa en minister Dermagne.

Ga naar Ine Vanhove
Over de Auteur

Ine Vanhove

Ambassadeurs / Bestuurslid Haacht

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant