Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over awards voor groenprojecten: ‘Mooie erkenning van ons werk!’

Vooruit Lokaal

Thursday 14

December 2023 15:05

De Vereniging Voor Openbaar Groen heeft op 14 december 2023 haar jaarlijkse awards uitgereikt. De Stad Gent kreeg opnieuw enkele mooie prijzen. In de categorie bebloemingsproject won 'Boeketje Sint-Denijs-Westrem', het Herman Pillaertpark (in de Rabotwijk) sleepte de eerste prijs in de wacht in de categorie buurtgroen.

“Dit is alweer een mooie erkenning van ons werk van de afgelopen vijf jaar, naast het Gouden Boslabel dat we eerder al kregen van Vlaanderen”, glundert Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen. “Het Herman Pillaertpark is een groene speelplaats voor de school, een moestuin voor de buurt én de tuin van veel bewoners. Want niet iedereen heeft de luxe van een eigen tuin. Kleine groenzones in onze wijken, zoals ook bij ‘Boeketje Sint-Denijs-Westrem’, zijn zeer belangrijk. Mensen worden daar gelukkiger van. Daar doen we het voor!”

'Boeketje Sint-Denijs-Westrem' is een project waarbij (kleine) groenzones in Sint-Denijs-Westrem werden onthard en opgewaardeerd. Zo kreeg de begraafplaats een stiltetuin en werden de voetpaden in de Loofblommestraat omgeturnd tot plantenborders. Het Borluutplein kreeg meer groen, een bloementuin, zitbanken en spelprikkels, het wisselperk in de Sint-Dionysiusstraat een vaste plantencombinatie en de oude sociale wijk Vennebos werd onthard en vergroend.

Bij de aanleg van het Herman Pillaertpark stond klimaatbestendigheid voorop. Het park vormt een geheel van Blaisantvest tot aan Gasmeterlaan, met de Blaisantkerk centraal. Spelen, moestuinieren, op adem komen op het terras, het kan er allemaal. De Stad hield bij het ontwerp voortdurend rekening met de wensen en noden van de buurt. Het park kreeg ook twee labels, één voor klimaatbestendig project en één plus-groen-label voor de realisatie van bijkomend groen in een dichtbevolkte wijk.

Voor de ontharding van het Paul de Smet de Naeyerpark kwam er een eervolle vermelding in de categorie wijkpark. De Stad voegde er drie groenzones samen tot één park.

 

Alle info over de Gentse parken vind je op de website van de Stad Gent

Parken | Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant