Nieuws

LOKAAL: Autodelen in district Antwerpen moet praktisch en voorspelbaar blijven

Vooruit District Antwerpen

Tuesday 14

February 2023 20:33

Gebruikers van vaste autodeelsystemen verliezen met het nieuwe autodeelreglement van Antwerpen voortaan hun recht op een voorbehouden staanplaats. Dat kondigde stad Antwerpen vorig najaar aan. Omdat Vooruit vreesde dat het beleid op die manier veel onzekerheid creëert op vlak van beschikbaarheid en toegankelijkheid van autodeelsystemen in onze stad, vroegen wij de districtsschepen van mobiliteit tijdens de districtsraad om meer verduidelijking. 

Zullen de Antwerpse gezinnen voortaan nog over voldoende beschikbare deelwagens kunnen beschikken? Zullen deze zij deze deelwagens nog in hun buurt of straat kunnen oppikken en, last but not least, zullen in de toekomst nog de zekerheid hebben om op een bepaald moment en wanneer zij het nodig hebben een deelwagen in te plannen?

Het districtsbestuur weigerde meer inzicht te geven in de impact van het nieuwe autodeelreglement in Antwerpen en wees met de vinger naar andere bestuursniveaus. Een ondertussen veelbeproefde techniek wanneer wij als oppositie ons werk doen en het bestuur geen goesting heeft om daar op een ernstige manier mee aan de slag te gaan. Vooruit beantwoordde het stilzwijgen van het districtsbestuur vervolgens met een oproep om ten allen tijde voldoende voorbehouden plaatsen te voorzien voor vaste autodeelsystemen en op die manier de Antwerpenaar te blijven stimuleren om meer gebruik te maken van slimme en duurzame mobiliteit.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Ga naar Vooruit District Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit District Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant