Nieuws

Atlas op het Plein ook dit jaar weer een succes

Vooruit Antwerpen

Thursday 30

June 2022 15:31

Op 10 juni was het Theaterplein weer het decor voor het ontmoetingsfeest Atlas op het Plein. Karim ging langs, en zag dat het goed was!

Ook dit jaar konden bezoekers genieten van workshops van inburgeraars die hun talent of een stukje van hun cultuur deelden. Tegelijk was er lekker eten uit alle windstreken, sportactiviteiten en animatie voor de allerkleinsten, en muziek- en dans optredens van onder andere de Koninklijke Balletschool.

Deze editie van Atlas op het Plein was ook de aftrap van de nieuwe campagne ‘Vraag het aan Atlas’. Met die campagne wil Atlas antwoordt bieden op de vragen en uitdagingen die een diverse samenleving met zich meebrengen.

Hoe ga je in gesprek met iemand die nog niet zo goed Nederlands spreekt? Wat kan je als werkgever doen om je team diverser te maken? Hoe slaag je er als leerkracht in om anderstalige ouders meer te betrekken? Kan je iemand vragen waar hij of zij ‘echt’ vandaan komt? Vanaf nu kan elke Antwerpenaar met dit soort vragen terecht op het platform www.vraaghetaanatlas.be.

 

Karim Bachar: “Atlas is in onze stad vooral gekend als het onthaalbureau voor nieuwkomers en anderstaligen. Op dat vlak verrichten ze fantastisch werk, zoals ook nu bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. Toch doet Atlas veel meer dan dat. Atlas zet zich in voor álle Antwerpenaren en Antwerpse organisaties.”


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant