Nieuws

LOKAAL: Astrid & Rudy helpen een handje tijdens ‘Week van de Vrijwilliger’

Vooruit Lokaal

Monday 07

March 2022 15:33

Tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’, van 27 februari tot 6 maart, gingen ook onze schepenen Astrid De Bruycker en Rudy Coddens aan de slag. Rudy hielp op 1 maart een handje bij vzw SIVI, die in de Dampoortwijk en Sint-Amandsberg armoede bestrijdt. Een dag later trok Astrid naar het Inloopteam Nieuw Gent, waar gezinnen terecht kunnen voor ondersteuning.

“Een paar extra handen maken het werk lichter” zegt Rudy. “Ik heb bij SIVI de camionette uitgeladen, rekken gevuld en alles op datum geschikt zodat het mooi klaar stond bij de sociale kruidenier en de voedselondersteuning. Dikke pluim voor Miguel en Miguel die hier twee keer per week de handen uit de mouwen steken. Dat vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde.”

“Vrijwilligerswerk zit in ons Gents DNA” vult Astrid aan. “Al 16 procent van alle Gentenaars doet het. Maar extra helpende handen zijn altijd welkom. Daarom ging ik helpen bij het Inloopteam Nieuw Gent. Dat staat voor INtegraal en Laagdrempelige Ondersteuning bij Opvoeding. Een topteam met negen medewerkers, die ook samenwerken met de vrijwilligers van het consultatiebureau van Viva. Ze zorgen voor (preventieve) opvoedingsondersteuning voor gezinnen met jonge kinderen (0-6 jaar) en voor zwangere ouders. Terwijl de moeders info krijgen over opvoeding, gezondheid en hulpverlening, zijn er activiteiten voor de kinderen. Die stralende kindergezichtjes, prachtig is dat! In Ledeberg, ook een dichtbevolkte wijk met een grote diversiteit waar veel jonge gezinnen wonen, is er trouwens ook zo’n Inloopteam.”

 

Alles over vrijwilligerswerk op www.vrijwilligerspunt.stad.gent of op de facebookpagina van Gent vrijwilligt


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant