Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker wandelt streetart-tour voor peuters in

Vooruit Lokaal

Saturday 01

October 2022 14:37

De peuters (en alle andere kinderen) van de Rabotwijk kunnen voortaan genieten van iets heel bijzonders: een heuse streetart-tour met twaalf kunstwerken speciaal voor hen. Bij de tour hoort een brochure; via een QR-code kan je de bijbehorende verhalen beluisteren.

Astrid De Bruycker, onze schepen van Buurtwerk, mocht de tour inwandelen samen met de fanfare ‘De Vette Pistons’, op vrijdagmiddag 30 september 2022. “Het is een initiatief van Kinderdagverblijf Tierlantuin, waar iedereen ‘kind aan huis is’. Het is uitgewerkt met de hulp van Buurtwerk Rabot-Blaisantvest. De verhalen zijn geschreven door buurtbewoners, jongeren en (groot)ouders. Op basis daarvan maakten acht lokale straatkunstenaars twaalf prachtige kunstwerken op gebouwen, muren en panelen in de Rabotwijk. Fantastisch dat de allerjongste buurtbewoners op zo’n mooie manier samenwerken met buurtorganisaties en lokale kunstenaars op zo'n mooie manier samenwerken. Ze brengen iedereen samen met dit verfrissend initiatief en kleuren de Rabotwijk, mét blijvend resultaat.”

Jong en oud kleuren samen letterlijk de wijk. Door samen kunst te maken delen ze emoties en bouwen ze mee aan het ‘wij-gevoel’ én het ‘wijk-gevoel’.

“Gezinnen en jonge kinderen komen op deze manier in contact met kunst en cultuur in hun eigen buurt. Want voor kunst moet je niet altijd naar een museum, het kan ook vlakbij en gratis voor iedereen. Ook dát is werken aan gelijke kansen. Dat de kunstwerken gelinkt zijn aan mensen en verhalen uit de buurt maakt de verbondenheid – en de terechte trots – nog groter.”

Het project is gerealiseerd met de steun van het Fonds Celina Ramos, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De brochure is gratis te verkrijgen bij kinderdagverblijf Tierlantuin (Aloïs Joosstraat 104), Buurtcentrum Rabot en WGC Rabot, zowel in het Nederlands, Frans, Engels als Turks.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant