Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker: “Vuilnis in Citadelpark tijdje laten liggen…”

Vooruit Lokaal

Tuesday 29

March 2022 14:54

Het was overal in het nieuws: na een zonnige dag bleef – alweer – een hoop vuilnis achter in het Citadelpark. Een trieste vaststelling. Joris Vandenbroucke vroeg daarom, tijdens het ‘Vragenuurtje’ voor de gemeenteraad van 28 maart 2022, aan Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, wat de Groendienst van de Stad Gent daaraan zou kunnen doen.

“Ik denk dat het tijd wordt dat we die vraag omdraaien” antwoordde Astrid. “Wat als de Groendienst het nu eens niet opruimt? De onderhoudsploeg van de Groendienst is soms een halve dag bezig met rommel opkuisen, terwijl ze eigenlijk bezig zouden moeten zijn met groenbeheer. Ik stel voor dat we, bij wijze van experiment, het afval een tijdlang in deel van het Citadelpark eens laten liggen om bezoeker-vervuilers te confronteren met de gevolgen van hun gedrag.”

Glas en ander gevaarlijk afval zou wel steeds opgeruimd worden. Kinderen zouden ook altijd veilig kunnen blijven spelen op en rond de speeltuin.

(lees verder onder de foto)

“Ik denk dat dit een goede manier is om de ogen te openen. Dit experiment kan (zal?) voor verontwaardiging zorgen… en dus hopelijk ook voor inzicht bij de bezoeker-vervuilers dat dit écht geen manier van doen is. Met goede communicatie zouden we gebruikers van het park kunnen aanzetten om op een andere manier met het eigen afval om te gaan. Als de vuilnisbak vol zit, vragen we het afval mee te nemen naar een volgende vuilnisbak of naar huis. Het park ruimt zichzelf niet op… De egoïstische mentaliteit van ‘een ander of de Stad zal het wel opruimen’, die moet er uit. Vervuilers die élke Gentse belastingbetaler laten meebetalen om hun rommel op te ruime, dat hoeven we niet te pikken. Elk zijn verantwoordelijkheid. Alleen allemaal samen houden we heel Gent proper!”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant