Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker trekt met ‘Vrijwilligerspunt on tour’ naar de wijken

Vooruit Lokaal

Monday 16

October 2023 10:43

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie, heeft op vrijdagmiddag 13 oktober 2023 het startschot gegeven van ‘Vrijwilligerspunt on tour’. Daar moét een woordje uitleg bij.

“We hebben bij de Stad Gent een ‘Vrijwilligerspunt’ dat vraag en aanbod samenbrengt, en zowel mensen als organisaties met raad en daad begeleidt. Er is een vacaturedatabank, we sturen nieuwtjes uit, we organiseren vormingen, enzovoort. En nu is er dus ook ‘Vrijwilligerspunt on tour’. Met een bakfiets trekken we de wijken in, gaan we naar de mensen toe om twee dingen te doen: ‘reclame te maken’ en hen meteen op weg helpen richting vrijwilligerswerk dat bij hen past. We doen dat uiteraard tijdens populaire momenten in de wijk en op plaatsen waar veel mensen samenkomen.”

Focus telkens op één wijk

17% van de (ong. 270.000) Gentenaars doet vrijwilligerswerk. Dat vrijwilligerswerk is bovendien van m, v en x, van alle kleuren, van jong en oud.

“Maar het mag altijd méér zijn! Vandaar ons initiatief om niet alleen in ons stadskantoor actief te zijn maar ook écht naar de mensen te gaan. De focus ligt telkens een jaar lang op één wijk. Nog tot in december 2023 kan je op verschillende locaties in de Brugse Poort terecht voor informatie over vrijwilligerswerk. Als je altijd al eens wou proberen maar niet goed weet hoe, als je nog geen idee wat er allemaal kan en mag: kom langs en stel al je vragen! Op woensdag 13 december zijn we voor het laatst in de wijk, in de Jenaplanschool De Feniks in de Acaciastraat. Je kan gewoon zonder afspraak langskomen. Doen!”

 

Alle data en extra info vind je op www.vrijwilligerspunt.stad.gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant