Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker stelt nieuwe helpdesk ‘Verenigingswijzer’ voor

Vooruit Lokaal

Thursday 02

March 2023 14:20

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie, heeft op woensdag 1 maart 2023 de ‘Verenigingswijzer’ voorgesteld. Dat is een nieuwe helpdesk waar sociale verenigingen terechtkunnen met al hun vragen - online via stad.gent/verenigingswijzer, telefonisch op 09 267 03 45, of op afspraak in het Stadskantoor aan het Woodrow Wilsonplein.

“Een feestelijk moment, een kleine mijlpaal zelfs. Gent telt vandaag zo’n 1.500 erkende verenigingen. Daarnaast zijn er nog talloze burgerinitiatieven, bewonersgroepen en andere groeperingen die zich vrijwillig inzetten voor het beter samenleven in de stad. Als bestuurder van zo'n vereniging is het niet altijd makkelijk om te weten te komen wat de verplichtingen zijn, waar je materiaal kunt lenen, welke subsidies er zijn of hoe je een goed dossier schrijft. Bij de Verenigingswijzer beantwoorden we al hun vragen en loodsen we hen door het aanbod van de Stad. Want: alleen met een sterk middenveld win je wedstrijden!”

De Verenigingswijzer is in een eerste fase bedoeld voor burgerinitiatieven en sociale verenigingen (samenleving- en welzijnsthema's of doelgroepen zoals etnisch culturele minderheden, senioren, LGBTQ+, personen met een handicap). Als de helpdesk positief wordt geëvalueerd, wordt die mogelijks uitgebreid naar alle Gentse verenigingen.

“In moeilijke tijden staan de échte helden op, en dat zijn niét Superman en Wonderwoman. Dat zijn wél vrijwilligers die twee tanden bij steken om anderen belangeloos te helpen. Zoals na die verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië. Er is toen meteen een golf van solidariteit op gang gekomen - niet verplicht, omdat de Stad dat heeft gevraagd, wél op initiatief van de mensen zelf, uit solidariteit. Dat is schoon om te zien. Het is onze rol als lokale overheid om zo’n initiatieven mee mogelijk te maken, door drempels weg te werken, te ondersteunen en antwoorden te geven.”

 

Alle info op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant