Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker start werken Wonderwoud

Vooruit Gent

Tuesday 29

August 2023 16:34

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op dinsdag 29 augustus 2023 de werken van de eerste fase van het ‘Wonderwoud’ officieel gestart.

“Da’s de vijfde Gentse grote ‘groenpool’, naast de Gentbrugse Meersen, de Vinderhoutse Bossen, het Parkbos en de Bourgoyen. Het gebied ligt deels in Oostakker en deels op het grondgebied Lochristi. Het wordt in totaal zo’n 200 hectare groot en krijgt heel wat extra natuur.”

Avontuurlijk

In de eerste fase wordt de noordwestelijke arm van het voormalig Oud Vliegveld aangepakt. Er wordt 35 hectare parkachtig gebied aangelegd met heel wat bijkomend bos (ongeveer 15 hectare) en heel wat natte natuur rond de huidige visvijver.

“In het Wonderwoud komt veel extra natuur, met heel veel respect voor de huidige ontwikkeling van planten en dieren. Ook voor de bezoekers worden heel wat inspanningen gedaan. Er wordt 5 kilometer nieuw wandelpad aangelegd, en er komen een circuit voor mountainbikers en heel wat spelelementen die een bezoek aan het Wonderwoud avontuurlijk zullen maken. Als (létterlijk) hoogtepunt wordt een kijktoren gebouwd van 25 meter hoog van waarop je het hele gebied kan bezichtigen, tot zelfs aan de drie torens van Gent.”

Open in najaar 2024

De werken zullen ongeveer een jaar duren. Daarna, in het najaar van 2024, wordt het Wonderwoud meteen opengesteld voor het grote publiek. Na de eerste fase volgen nog fasen voor de inrichting. Het hele project is een samenwerking tussen het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos, de Stad Gent, de Vlaamse Waterweg en de gemeente Lochristi.

 

Meer info én een leuke video vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant