Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker start project ‘Gratis hellende vlakken voor Gentse handelaars’

Vooruit Gent

Friday 09

February 2024 14:40

Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen, heeft op donderdag het project ‘Gratis hellende vlakken voor Gentse handelaars’ opgestart. Handelaars die hun winkel of horecazaak toegankelijk willen maken kunnen zich nu al aanmelden.

“Met die hellende vlakken maken we de wereld voor rolstoelgebruikers, mensen met een rollator of ouders met een buggy opnieuw een stuk groter. Enkele handelaars uit de Kalandestraat, Mageleinstraat, Koestraat en Voldersstraat zijn nu bezig met het uittesten van verschillende types hellende vlakken. Na hun feedback zal de Stad zo’n 300 exemplaren aankopen om te verdelen. Zo'n 70 procent gaat naar handelszaken, de rest gaat in een tweede fase naar culturele instellingen en scholen. Ze zijn een snelle oplossing om zaken toegankelijker te maken.”

Toegankelijkheidsambtenaar helpt

Handelaars die hun interesse hebben doorgegeven krijgen een bezoek van de stedelijke toegankelijkheidsambtenaar. Die onderzoekt de locatie in functie van de vergunningsaanvraag. Voorwaarde is wel dat de dorpel van de zaak niet hoger mag zijn dan 20 centimeter. Het hellend vlak mag uiteraard ook geen hinder vormen voor voetgangers.

“We gaan 52.000 euro investeren in de actie, die óók bedoeld is om handelaars te laten nadenken over toegankelijkheid en hen te stimuleren om meer structurele ingrepen te doen.”

 

Aanmelden voor een hellend vlak kan op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant