Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker plant eerste boom in vernieuwde Paul de Smet de Naeyerpark

Vooruit Lokaal

Friday 17

March 2023 15:18

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op vrijdag 17 maart 2023 de eerste boom geplant van het vernieuwde Paul de Smet de Naeyerpark in het Miljoenenkwartier achter het station Gent Sint-Pieters.

“Hét startmoment van de laatste fase van de herwaardering van het historische park! De vernieuwing startte eind september 2022. Er komen enkele subtiele speelprikkels voor de jonge buurtbewoners, het park wordt immers vooral ontmoetingsruimte. De nieuwe inrichting zal qua materiaalgebruik en sfeer aansluiten bij de geschiedenis van de plek.”

De vernieuwing van het park is bovendien één van de (23) proeftuinen voor ontharding in Vlaanderen. “Beton maakt plaats voor meer groen en waterinfiltratie en -opvang, wat bijdraagt tot de klimaatambities van de Stad. De twee asfaltzones tussen de drie afzonderlijke parkzones zijn al weggehaald zodat de buurt één aaneensluitend park krijgt. Door de wandel- en fietspaden en de inplantingen blijft de driedelige structuur wel nog zichtbaar.”

Inspraak door bewoners

Het traject richting het nieuwe park startte eigenlijk al op 28 maart 2019, met een info- en inspraakavond voor de buurtbewoners. Daarna volgende nog drie ‘wijklabo’s’, over de eerste ideeën, over de inrichtingsvoorstellen en over het ontwerp door studiebureau Atelier Romain – GRAS.

Alle grote werken zijn ondertussen afgerond. Eind maart zijn de nieuwe fiets- en wandelpaden klaar. Het beeld van het Ros Beiaard dat Alois De Beule en Domien Ingels maakten voor de wereldtentoonstelling in Gent in 1913 blijft dé blikvanger in het park.

“In juni, als het gras voldoende is gegroeid en de laatste ‘spelprikkels’ geplaatst, volgt de officiële opening.”

 

Alle info over het project vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant