Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker plant eerste bomen van bosuitbreiding Gentbrugse Meersen

Vooruit Lokaal

Saturday 19

November 2022 18:04

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar Groen, heeft op zaterdag 19 november 2022 de eerste bomen gepland van opnieuw een bosuitbreiding in de Gentbrugse Meersen. Die krijgen er nog eens 22 hectare aaneengesloten bos bíj.

“Dat is ongeveer even groot als 32 grote voetbalvelden. Vandaag plantten we samen met buurtbewoners en andere Gentenaars de eerste 3.000 bomen. Tegen begin 2025 zal twee derde van die 22 hectare al aangeplant zijn, als onderdeel van het noordelijke deel van de Gentbrugse Meersen dat in totaal 70 hectare groot is en dat we samen met Natuurpunt gaan aanleggen.”

Wandelen, kampen bouwen en veel meer

Het wordt een gevarieerd deel, met bos, graslanden en rietmoerassen. De bosuitbreiding van 22 hectare zal ook helemaal toegankelijk zijn. “Daar komen in de volgende bestuursperiode nog wandelpaden en zitbanken in. Een schoon vooruitzicht voor de mensen uit de buurt… en bij uitbreiding voor álle Gentenaars. ’t Is hier al formidabel om te wandelen, of om een kamp te bouwen met de kinderen (of zelfs zónder kinderen, voor mensen die jong van geest zijn). Dat wordt dus alleen maar beter!”

Er staan in Gent al 137.000 bomen méér dan in 2019 en de teller blijft doorlopen. “Dat gaat van bomen in de straat (naast kleiner groen in geveltuintjes en groenslingers en zo), over grote wijkparken in de hele stad, tot de zogenaamde ‘groenpolen’ in de uithoeken van onze stad, zoals de Vinderhoutse Bossen, het Parkbos, en dus ook deze Gentbrugse Meersen.”

In het weekend van 26 en 27 november zijn er nog plantacties. Er is er ook al één gepland op 5 maart 2023. Die acties gebeuren samen met Gentse bedrijven, waaronder Evolta en Volvo. De bedrijven betalen de boompjes, hun medewerkers planten ze.

 

Alle info op www.stad.gent/gentbrugsemeersen (je kan er ook inschrijven om de digitale nieuwsbrief te krijgen)


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant